Quantcast

Kino ekranuose – naujas lietuviškas filmas „Narcizas“

Šią savaitę Vilniaus ir Kauno kino teatruose vyks režisierės Dovilės Gasiūnaitės debiutinio pilnametražio filmo „Narcizas“ premjera.

Trijose „Sidabrinių gervių“ apdovanojimų kategorijose nominuotoje kino juostoje pasakojama ne apie save įsimylėjusį žmogų, o savo vertę ir išskirtinumą puikiai suvokiančią asmenybę.

„Šiuolaikinėje antikinio mito versijoje Teodoras yra gražus, viskuo apdovanotas styginių kvarteto violončelininkas. Jis traukia žmones, jis juos žaloja, bet vis tiek jam neįmanoma atsispirti“, – apie filmą pasakoja režisierė D. Gasiūnaitė.

D. Gasiūnaitė (g. 1972 m.) studijavo aktorinį meistriškumą Lietuvos Muzikos ir Teatro akademijoje, o kino režisūros mokėsi Prahoje. Debiutinę pilno metro kino juostą pristatanti režisierė anksčiau kūrė trumpametražius ir dokumentinius filmus, dirbo lietuviško kino filmų gamyboje.

„Man premjera – pasisveikinimas su žiūrovais ir atsisveikinimas su filmu“, – teigia D. Gasiūnaitė.

Pagrindinį filmo herojų, 33-ejų Teodorą, suvaidinęs graikas Amvrosios Vlachopoulos – profesionalus muzikantas: ši detalė filmo kūrybinei grupei buvo itin svarbi, kadangi filmavimo metu Giedriaus Puskunigio parašyta muzika atliekama gyvai.

„Narcize“ taip pat vaidina lietuvių operos solistė Asmik Grigorian, Memfio (JAV) simfoninio orkestro pirmasis smuikas Susanna Perry Gilmore, Sigitas Šidlauskas, Urtė Perminaitė. Epizodinius vaidmenis atlieka Robertas Antinis, Audra Kaušpėdienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių