Quantcast

Kauno bibliotekoje – susitikimas su Metų knygos laureatu A. Šlepiku

Kovo 21 d., ketvirtadienį, Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje vyks susitikimas su „Metų knygos rinkimų 2012“ nugalėtoju, rašytoju, scenaristu, aktoriumi ir režisieriumi Alvydu Šlepiku. Čia bus pristatyta jo knyga „Mano vardas – Marytė“.

Šis A. Šlepiko romanas įvertintas net keletu svarbių premijų: Jono Marcinkevičiaus literatūrine premija, Lietuvos rašytojų sąjungos premija, 2012 m. pelnė Metų suaugusiųjų knygos titulą. Pribloškianti, jaudinanti, skaitoma vienu atsikvėpimu, nepamirštama, lietuvių literatūros perlas – tokie ir panašūs apibūdinimai sklando apie šiuo metu vieną skaitomiausių lietuvių autorių knygų. Taigi apie ką ši taip plačiai aptariama knyga?

„Mano vardas – Marytė“ – kūrinys, paremtas tikrais istoriniais įvykiais, pasakojimais ir atsiminimais, tik galbūt mažai kam žinomais, anot autoriaus, glūdėjusiais kažkur istorijos paraštėse. Romano ašis – vaikai, kuriuos po Antrojo pasaulinio karo Rytprūsių vokietės siuntė anapus Nemuno ieškoti maisto. „Vilko vaikai“ dirbo pas Lietuvos ūkininkus, elgetavo, o sunkiai uždirbtą maistą nešė savo badaujančioms šeimoms. Jų likimą autorius atskleidžia per vokiečių mergaitės Renatės, gavusios lietuvišką vardą Marytė, ir jos šeimos istoriją. Tiesa, iš pradžių buvo sukurtas kino filmo scenarijus, o vėliau parašyta knyga. Galbūt todėl ir pasakojimas itin kinematografiškas.

Laukiami visi, norintys pabendrauti su autoriumi, užduoti jam klausimų ar įsigyti knygą. Įėjimas nemokamas.


KAS? Susitikimas su rašytoju A. Šlepiku

KUR? Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje (Radastų g. 2, 322 kamb.)

KADA? Kovo 21 d., ketvirtadienį, 17 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aaa

aaa portretas
Žmogau, nueik į kirpyklą ...

ji

ji portretas
tikrai puiki knyga

genijus

genijus portretas
Va kodėl serialas Kriminalistai (režisierius A. Šlepikas) toks nepatogiai netikroviškas. Pasirodo Šelpikas yra rašytojas, scenaristas, aktorius ir režisierius viename. Kai su viena subine daug apdirbt bandai, tai Š ir gaunasi.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių