Quantcast

Jazzu: jaučiuosi lyg Ala Pugačiova

Ketvirtadienio vakarą Leono Somovo ir Jazzu duetas sostinės klube „Tamsta“ susirinkusiai publikai pristatė savo antrąjį albumą „Score“.

Laikas ir vieta. Koncertas prasidėjo 21.40 val., kai klubas jau buvo kone sausakimšas. Šį sezoną „Tamsta“ sumažino staliukų skaičių, tad sėdimos vietos buvo rezervuotos gerokai prieš koncertą. Didžioji dalis klubo erdvės palikta stovintiems klausytojams – kai kuriems jų teko pasijusti lyg silkėms statinėje.

Scena. Popierius, lipni juosta ir kartoninės dėžės – tai pagrindinės medžiagos, iš kurių sukurta, iš pirmo žvilgsnio, minimalistinė scenografija. Tačiau popieriaus ir šviesų derinys palieka nepakartojamą įspūdį.

„Score“. Pirmoji koncerto dalis buvo skirta naujajam dueto albumui. Netrukus pasirodysiantis prekyboje, jis pristatomas kaip brandus, apgalvotas ir organiškas darbas. Kad „Score“ gerokai skiriasi nuo debiutinio „Updated“, buvo galima įsitikinti jau nuskambėjus pirmiesiems kūriniams. Nors šie pristatomi kaip margi (ir ryškių spalvų, ir tamsos, ir energijos, ir vingresnių melodijų), tačiau įpusėjus pirmajai daliai į galvą įkyriai lindo viena mintis: „Stipru, solidu, bet šiek tiek monotoniška“.

Vokalas. Įspūdingas, išskirtinis ir sodrus – šių žodžių vis tiek per maža apibūdinti Jazzu balsą. Truputį gaila, kad bent jau pirmoje koncerto dalyje vokalą šiek tiek gožė instrumentai.

Reakcija. Pirmąją koncerto dalį publika palydėjo šiltais plojimais. Buvo ir žiovaujančių, tačiau tai veikiausiai vėlaus meto įtaka. „Ar jums patiko?“ – po pertraukos pasirodžiusi scenoje gerbėjų dar paklausė Jazzu ir sulaukė teigiamo, nors ir ne itin garsių ovacijų lydimo, publikos atsakymo. Antrojoje koncerto dalyje skambėjo „senos geros dainos“ -  jos nuo pirmųjų akordų visą salę sukeldavo ant kojų.

Kostiumai. Jazzu juos keitė net keturis kartus. Įmantrius švarkus vilkosi čia pat scenoje ir atrodė nepakartojamai.

Gėlės. Jas gerbėjai ėmė nešti vos prasidėjo antroji koncerto dalis. „Jaučiuosi kaip Ala Pugačiova, nes tik ji tiek gėlių gauna“, - priimdama puokštes nusijuokė dainininkė.

Žvaigždės. Be elektroninės muzikos žvaigždžių scenoje, salėje koncerto klausėsi Nijolė Pareigytė, Deivydas Zvonkus, Gytis Ivanauskas, Mantas Petruškevičius, baigiantis koncertui įteikęs Jazzu gėlių puokštę, Audrius Bružas su žmona Shorena ir kt.

Bisas. Buvo. „Žinojau, kad taip bus“, - šypsojosi Jazzu ir koncertą užbaigė romantišku ir kiek naujai nuskambėjusiu „Tik pasilik“ iš debiutinio albumo „Updated“.

Tęsinys. Dar vienas dueto koncertas klube „Tamsta" vyks penktadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių