Quantcast

„Infekcijos kastinge“ – atlaidesnis požiūris į modelį

Ketvirtadienio pavakarę sostinėje vyko vieša „Mados infekcijos“ modelių atranka. Į ją susirinko keli šimtai jaunuolių iš gatvės ir beveik trys su puse šimto agentūroms priklausančių modelių.

Rado įdomių tipažų

Neprofesionalius modelius, kaip ir kasmet, atrinkinėjo agentūros „Image Group“ bendrasavininkės Renata Mikailionytė, Meda Jonaitytė ir Julija Ulvydienė.

„Mados infekcijos“ prodiuserė R. Mikailionytė džiaugėsi, kad į atranką atėjo daug modeliais norinčių tapti vaikinų, nes būtent jie šįmet ir buvo laukiamiausi – beveik pusė festivalio kolekcijų skirta vyrams.

„Situacija tokia, kad Vilniaus modelių agentūros dabar gerai dirba, kiekvienais metais jų gretos pasipildo, todėl modelių sąrašai iš agentūrų ilgėja. Bet sulaukėme vyrų, labai įdomių tipažų. Apskritai labai fainas, stilingas, veržlus jaunimas susirinko. Mes tikrai patenkinti“, - portalui diena.lt sakė didžiausio mados renginio Lietuvoje prodiuserė.

Ji neslėpė, kad šį kartą atlaidžiau žiūrėjo į atrankoje dalyvaujančius modelius, nes reikėjo paisyti ir dizainerių pageidavimų.

„Leidau eiti ir aukštesniems nei 1,9 m vaikinams, nes svečiui iš Rusijos Andrejui Bartenevui, kuris rengia didelį performansą, reikia aukštų vyrų ir reikia jų net šešiasdešimt. Paprastai tokiems vyrukams sakydavome „ne“, nes tada būna per trumpos drabužių rankovės ir kelnės“, - pasakojo R. Mikailionytė.

Merginų atrankoje taip pat netrūko, tačiau, pašnekovės pastebėjimu, daug jų yra „išgaudžiusios“ agentūros, todėl nebe prūdai susirenka į atrankas. „Bet radome apie dešimt gerų, tinkamų. Tai čia labai geras rezultatas“, - teigė festivalio „Mados infekcija“ prodiuserė.

Ieško profesionalesnių modelių

Atrinkti jaunuoliai dalyvavo bendroje atrankoje su modeliais iš agentūrų. Čia juos savo kolekcijoms rinkosi festivalyje dalyvausiantys lietuvių dizaineriai Laura Dailidėnienė („Daili“),  Lilija Larionova, Ieva Daugirdaitė, Sandra Straukaitė, Diana Paukštytė, Egidijus Sidaras (ir mados namai „Cantas“), Giedrius Šarkauskas, Lina Gudanavičiūtė, Eglė Žiemytė (D.EFECT), Kristina Vikøren („Kristar Design“), labàdienà („Injekcijos“ nugalėtojai), Eva Baliul („Injekcijos“ nugalėtoja).

E. Sidaras neslėpė, kad visada ieško truputį profesionalesnių modelių, kuriems podiumas nėra naujiena ir jie žino, ką daryti.

„Man reikia dešimt vaikinų ir dešimt merginų. Yra modelių, su kuriais esu ne kartą dirbęs, kuriais pasitikiu, ir jei jie bus kastinge, būtinai juos pasiimsiu“, - dar prieš atranką sakė dizaineris.

Kalbėdamas apie modelio išvaizdą jis sakė, kad patį žmogaus tipažą galima sutvarkyti pasitelkus tam tikras priemones: makiažo, plaukų, aksesuarus.

„Drabužis siuvamas ne ant pakabos. Man svarbu, kad modelis sugebėtų jį „išnešti“. Matomas turi būti drabužis, o ne modelis“, - aiškino E. Sidaras.

Standartas „90-60-90“ – laužtas iš piršto

Dizaineris pasakojo vyrams siuvantis trijų dydžių kostiumus, juos atitinkančių modelių ir ieško. „Visiškai nesigilinu į tokius dalykus – madingas ar ne tipažas. Aišku, tie vyrai nėra labai stambūs, labai smulkūs ar labai žemi, - dėstė E. Sidaras. – Taip pat ir su merginomis – vidutiniškai 36 dydis, na, gali dar būti, jau maksimumas, ir 38.“

Jis patvirtino, kad standartas „90-60-90“ yra iš piršto laužtas. Pasak dizainerio, tai tik stereotipas, tokių modelių yra vienetai.

„Apskritai ne centimetruose esmė. Šiais laikais jaunimas labai ištįsęs, išstypęs, kartais nei klubų, nei krūtinės nėra. Nesakau, kad tie klubai privalo būti, priklauso nuo modelio. Mano kolekcijos drabužiai nėra jau labai moteriški, kurie viską išryškintų. Siluetai laisvesni, todėl man ne taip svarbu – du centimetrai į vieną ar į kitą pusę“, - sakė pašnekovas.

Vieša modelių atranka vyko prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“. Kitą šeštadienį, kovo 16-ąją, čia visų lauks antrasis festivalio renginys – „Grožio infekcija“.

Penkioliktoji pavasarinė „Mados infekcija“ vyks kovo 22-23 d. Šiuolaikinio meno centre Vilniuje. Per keturiolika metų ji tapo ryškiausiu kasmečiu mados įvykiu Lietuvoje. Dvi dienas truksiančiame renginyje kolekcijas pristatys ne tik lietuviai dizaineriai, bet ir svečiai iš Rusijos, Danijos, Vokietijos.


Šiame straipsnyje: Mados infekcijamodelių atranka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių