Quantcast

„InCulto“ su koncertais lankėsi Gruzijoje ir Baltarusijoje

Grupė „InCulto“ grįžo iš koncertinių kelionių Gruzijoje ir Baltarusijoje.

Praėjusią savaitę Lietuvos muzikantai viešėjo Kaukazo kalnuose surengtame muzikos festivalyje, o šią savaitę lankėsi Minske, kur nusifilmavo televizijoje ir surengė koncertą alternatyviniame klube „Malako“.

Gruzijoje muzikantai buvo pakviesti į pirmą kartą organizuotą renginį „World Music Festival in Mestia“. Festivalis vyko 1600 m aukštyje esančiame Mestijos miestelyje, kuris įsikūręs istoriniame Gruzijos regione Svanetijoje, garsėjančioje gamta, senoviniais gynybiniais bokštais ir aukščiausiai gyvenama žmonių teritorija Europoje.

Šiame nuošaliame ir kol kas sunkiai pasiekiamame regione, kuris pradedamas vystyti kaip būsimas turistų traukos centras, festivalį surengė garsus Gruzijos muzikantas Zaza Korinteli. Jame dalyvavo Gruzijos, Armėnijos, Turkijos, Lietuvos ir Estijos grupės, kurios turėjo atlikti savo solines programas ir parengti bendrus pasirodymus.

„InCulto“ pasirodymas buvo priimtas labai triukšmingai, o festivalio uždarymo vakarą lietuviai surengė bendrą pasirodymą su armėnų muzikanto Artako Nersisyano grupe. Penkias dienas trukusio festivalio muzikinė programa kiekvieną vakarą sutraukdavo apie du tūkstančius žiūrovų.

Pasak lietuvių muzikantų, jiems buvo smagu koncertuoti scenoje, nuo kurios vakare atsiveria apšviestų senovinių bokštų vaizdas ir prisidėti prie renginio, kuris skatina šio nuošalaus regiono vystymąsį.

„Noriu padėkoti visiems „InCulto“ nariams už tai, kad atvyko į Gruziją ir į Mestiją. Ačiū už dalyvavimą muzikos festivalyje. Grupės muzika yra labai gyvybinga, publika buvo sužavėta „InCulto“ pasirodymu“, - komplimentų lietuviams negailėjo Zaza Korinteli, ne kartą ir pats koncertavęs mūsų šalyje.

Grįžus iš Gruzijos „InCulto“ muzikantams teko skubiai darytis vizas į Baltarusiją, kur grupė lankėsi šią savaitę. Viešėdama Minske grupė pasirodė STV kanale, kur nufilmavo keturias savo dainas. Pirmadienį vakare grupė surengė anšlaginį valandos trukmės pasirodymą nedideliame alternatyviniame muzikos klube „Malako“, esančiame pačiame Minsko centre.

Šiais metais „InCulto“ muzikantai su savo pasirodymais jau aplankė 15 užsienio valstybių. Pirmoje metų pusėje padedama partnerių „ACME Baltija“ ir Lietuvos ambasadų grupė surengė per 13 užsienio valstybių nusidriekusias gastroles „InCulto ACME Eurovision Tour“. Šią vasarą grupė kelis kartus lankėsi Ukrainoje, sugrįžo į Gruziją ir rugpjūčio mėnesį prie eurovizinio turo šalių skaičiaus pridėjo Lenkiją bei Baltarusiją.


Šiame straipsnyje: inculto

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių