Quantcast

Į kino teatrus sugrįžta prancūziškieji „Žiemos ekranai“

Šią savaitę į kino teatrus sugrįžta jau aštuntieji „Žiemos ekranai". Šįkart organizatoriai kviečia žiūrėti į ... meilę.

Kaip praneša LRT televizijos naujienų tarnyba, kino festivalis taip pat kviečia susipažinti ir su jau seniai žinomų ar jaunų režisierių emocijomis, poetų atvirumu ir tikrais, išmintingais pokalbiais.

Aštuntą kartą startuosiančiame festivalyje žiūrovai galės rinktis iš 17 filmų, tarp jų – ir dešimt Naujosios bangos atstovo Érico Rohmero filmų.

Šiemet filmus vienija ta pati tema: nesuvokiama, stipri, naivi, nelogiška, ilgesinga prancūziška meilė.

Režisierius E. Rohmeras, pasak organizatorių, rodo žmones tokius, kokie yra: jie įsimyli, tiki stebuklais, pasikliauja ar ignoruoja intuiciją, vilioja ir abejoja – tiesiog gyvena su meile ir įkvėpimu.

„Labai rekomenduoju, ypač tiem, kas neatrado Rohmero, jį atrasti. Žymiausio prancūzų kino leidinio vyr. redaktorius – atvyksta pristatyti šio režisieriaus„, – sako festivalio „Žiemos ekranai“ viešųjų ryšių koordinatorė Kristina Kaghdo.

Festivalio programą stengtasi sudaryti, kad kiekvienas žiūrovas, įvairaus amžiaus ir skirtingų kinematografinių poreikių rastų tai, kas jį domintų. Šįmet Žiemos ekranuose lankysis ir nemažai filmų atstovų.

Festivalis, kaip ir pernai, keliaus per septynis miestus: ketvirtadienį prasidės Vilniuje, tada kelsis į Kauną, Klaipėdą, Alytų, Šiaulius, Panevėžį; šįmet - pirmą kartą Žiemos ekranais mėgautis galės ir marijampoliečiai.


Šiame straipsnyje: Žiemos ekranaikinasfilmai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių