Quantcast

G.McKendry: svajojau sukurti juostą, kurioje „dalyvautų“ ir žiūrovai

Režisierių, kuriems į savo debiutinį filmą pavyktų prisivilioti tokias žvaigždes kaip Robertą Be Niro, Jasoną Stathamą bei Clive Oweną, nėra daug.

Prieš tai Gary McKendry buvo nominuotas Oskarui už trumpametražę juostą „Everything In This Country Must“, jautriai pasakojusią apie sudėtingus anglų kareivių bei Airijos gyventojų santykius.

Jau šį savaitgalį kino teatruose pasirodys filmas „Profesionalai“, kuris dar kartą žada įrodyti, jog kai kuriems žmonėms tiesiog būtina suteikti šansą kurti filmus ir jie tai padarys geriau už daugelį Holivudo senbūvių.

„Iš pat pradžių žinojau, kad šiame filme būtinai turi vaidinti Jasonas Stathamas. Tačiau perskaitęs scenarijų, mano didelei nuostabai, Jasonas pasirinko vaidmenį, kurį planavau siūlyti C. Owenui. Neprieštaravome, nes abu vaidmenys – tokie, jog iki pat filmo pabaigos nežinai, kuris vyrukų yra gerietis, o kuris – blogiukas. R. De Niro sutiko filmuotis juostoje dėl to, kad, pasak jo, buvo smalsu dirbti kartu su Jasonu. Tai – kaip domino efektas. Aktoriai sutiko tapti veiksmo trilerio dalimi dėl to, kad simpatizuoja kolegoms. Labai džiaugiuosi, kad jie nepabijojo mano debiuto“, - pasakoja G. McKendry.

Pats režisierius augo Belfaste, Airijoje, ir sako, jog scenarijus sužavėjo dėl to, jog tai  - neįtikėtina tikrais faktais paremta istorija, kurios elementų jis matė besišlaistydamas gatvėse: „Be to, labai domėjausi slaptųjų tarnybų darbu, skaičiau daug knygų, bendravau su specialistais. Supratau, jog žmonėms įdomiausia pažvelgti ten, kur ne kiekvienas turi galimybę sudalyvauti. Žiūrėdami filmą “Profesionalai„, žiūrovai ne tik “sudalyvaus„, bet ir sužinos daug netikėtų dalykų, paslapčių, kokie žaidimai vyksta ten, kur baigiasi viešumas. Norėjau viską perteikti maksimaliai tikroviškai, štai kodėl man buvo būtina, kad juostoje filmuotųsi veiksmo trilerių profesionalai“.

Filmas „Profesionalai“ pasakos apie Denį (akt. Jasonas Stathamas), kuris - buvęs operatyviųjų pajėgų agentas. Dabar jis gyvena ramų gyvenimą, tačiau vyrą pasiekia nemaloni žinia: jo ilgametis mokytojas Hanteris (akt. Robertas De Niro) pateko į slaptos nusikalstamos sukarintos grupuotės rankas.
Grupuotės vadas Spaikas (akt. Clive’as Owenas) turi kažkokių sąskaitų su Hanteriu. Hanteris Deniui tarsi tėvas, šis padarys viską, kad išplėštų Hanterį iš Spaiko nagų. O Hanteris žino, jog pasirodžius Deniui Spaiko dainelė sudainuota. Prasideda gaudynės po visą pasaulį - Australija, Paryžius, Londonas, Artimieji Rytai.

Spaiko užnugaryje galinga organizacija, turinti neribotus išteklius, o Denio... na, Denis operatyviosiose pajėgose praėjo ugnį ir vandenį: jis - žudymo mašina. Užverda pavojingas katės ir pelės žaidimas, kuriame grobuonis tampa medžiojama auka. Ar pajėgs Denis ir Hanteris atsilaikyti prieš galingą organizaciją?

„Profesionalai" į mūsų šalies kino teatrus atkeliauja jau rugsėjo 30 dieną, penktadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių