Quantcast

Gargždiškių akims – Lotynų Amerikos gamta ir veidai

Įspūdingas Lotynų Amerikos kraštovaizdis bei šios šalies žmonių gyvenimai atsivėrė Gargždų kultūros centre, kur ne tik vietiniai, bet ir svečiai iki vasario vidurio turi galimybę apžiūrėti vilniečio keliautojo, fotografo Tomo Griškevičiaus fotodarbų parodą „Lotynų Amerikos žmonės ir jų gyvenimai“. Ji surengta bendradarbiaujant su Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija.

„Ši paroda iš anksčiau vykusiųjų konteksto išsiskiria savo dvasia ir laisve. Džiaugiamės galėdami Gargždų miesto gyventojams padovanoti dalelę Lotynų Amerikos žavesio bei kitoniškumo, ir už tai esame dėkingi Užsienio reikalų ministerijai“, – kalbėjo Gargždų kultūros centro projektų vadovė Šarūnė Petruškevičienė.

Treji metai – svečioje šalyje

T.Griškevičius – nepriklausomas fotografas bei keliautojas, aplankęs maždaug keturias dešimtis pasaulio šalių. Į Pietų Ameriką drauge su lietuvių kilmės argentiniete žmona iškeliavo paskatinti noro pakeisti aplinką. Ten praleido trejus metus.

Keliautojas, paklaustas, kas labiausiai nustebino toje šalyje, išskyrė ypatingą kraštovaizdį: „Gamta pakerėjo savo išskirtiniu grožiu: ji skiriasi nuo mūsų Lietuvėlės tuo, kad ten yra daug sniegynų, ledynų, vandenynas, dykumos, džiunglės; ten veisiasi beždžionės, pingvinai, lamos ir banginiai. Na, o kultūriniai ar kulinariniai kontrastai būdingi daugeliui pasaulio kraštų. Pietų Amerikoje žmonės gyvena taip pat,  kaip ir kituose kraštuose – valgo, miega, mylisi, pramogauja“, – šypsosi T.Griškevičius.

Emigruoti neketina

Fotografas save apibūdino kaip paprastą žmogų, kuris kartais fotografuoja. Apkeliavęs Aziją, Lotynų Ameriką, arabų kraštus, jis teigė, kad ne pats pasirinko tokį gyvenimo būdą, o būdas – jį. O į klausimą, kodėl pasaulį stebi pro fotoaparato objektyvą, atsakė paprastai: „Todėl, kad tai trunka tik sekundės dalį“.

Keliautojas neslepia, kad emigruoti iš Lietuvos neketina ir ateitį kurs tėvynėje:„Turiu tikslą turėti vaiką, pastatyti namą ir išauginti medį. Svajoju, kad prie paskutinių dviejų tikslų įgyvendinimo finansiškai prisidės Lietuvos Respublikos Seimas, Vyriausybė, Mokesčių inspekcija, „Sodra“ ir savivaldybė.“

Tik viena projekto dalis

Paroda „Lotynų Amerikos žmonės ir jų gyvenimai“ – Gargždų kultūros centro projekto, skirto profesionalių menininkų kūrybos sklaidai Klaipėdos rajone, dalis. Projektas įgyvendinimas bendradarbiaujant su LR užsienio reikalų ministerija, Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazija, Lietuvos fotomenininkų sąjunga ir kitomis meno kūrėjų organizacijomis.

Projekte jau dalyvavo Vilmos Samulionytės fotoparoda „Dykumoje“, taip pat bus eksponuojama fotomenininko Romualdo Požerskio paroda „Lietuva 1988–1993“, Lietuvos fotomenininkų sąjungos narių jungtinė paroda, Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijos mokytojų darbų paroda bei kitos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

garbetroska

garbetroska portretas
kalbėjo Gargždų kultūros centro projektų vadovė Šarūnė Petruškevičienė :D :D :D :D Kaip kitaip :D :D :D

Apie garbę

Apie garbę portretas
Jeigu apie Šarūnę, tai ją pažįstu seniai - nuoširdus, šiltas ir labai darbštus žmogus, galvojantis ne tik apie save, bet ir apie savo bendruomenę, mylintis ją ir besirūpinantis ja. Nepastebėjau, kad Šarūnė būtų garbėtroška, nes tiek ten tos garbės tuose Gargžduose galima sulaukti... Nebent tik pavydo, juk kaimas, akivaizdu...

to Apie garbę

to Apie garbę portretas
Labai taikliai pasakyta, neliko ką pridurt :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių