Quantcast

Fotografijose skleidžiasi kelionių magija

Kauno įvairių tautų kultūrų centre (Šv. Gertrūdos 58) sausio 28 d., ketvirtadienį, 17 val. atidaroma Tatjanos ir Jono Kuzminų fotografijų paroda „Kelionių magija“.

Fotomenininkų parodoje perteikta dinamiška, sunki, pavojinga kalnų keliautojų kasdienybė. Fotografijose žavi slėnių ir kalnų peizažai. Mėgaujamasi baltai-juoda kalnų vaizdinių plastika, beribėmis sniego ir ledo erdvėmis. Milžiniškų ledynų fone atsiradusios miniatiūrinės turistų figūros verčia susimastyti apie stichijos didybę ir žmogaus trapumą. Pateikiama išgyvenimais ir emocijomis trykštanti kalnų turistų būsena. Bandoma rasti atsakymą į klausimą, kodėl žmonės vyksta į pavojų kupinas, varginančias keliones. Kodėl pečius slegiančios sunkios kuprinės - ne kliūtis siekti užsibrėžto tikslo, įveikti stichijos užtvaras ir bent akimirkai pasijusti viršūnių nugalėtoju, savo akimis pamatyti fantastišką didingos gamtos grožį, patirtį savo silpnybių pergalės palaimą.

Tatjanos ir Jono Kuzminų fotografijos ciklas „Kelionių magija“ atliktas tradiciniu Lietuvos fotografijos mokyklos stiliumi. Vaizduojamas tikras gyvenimas, scenos nerežisuojamos. Dirbama  reportažiniu metodu, tačiau informatyvumas nėra pagrindinis  vaizdavimo tikslas. Orientuojamasi ne į atskirus įvykius, bet į socialinę ar emocinę įvykių prasmę, psichologinę raišką. Svarbią reikšmę turi forma ir šviesa. Šių raiškos priemonių sustiprinimui pasirinkta nespalvota fotografija.

T. ir J.Kuzminai - Lietuvos fotomenininkų sąjungos nariai, edukologai, fotografijos meno propaguotojai ir kuratoriai, autorinės televizijos laidos „15 min. apie fotografiją“ kūrėjai. Pagrindinė šio kūrybinio dueto veikla - fotografijos meno propagavimas, respublikinių ir tarptautinių jaunimo fotografijos parodų, konkursų, kūrybinių stovyklų ir plenerų organizavimas, fotografijos knygų, vadovėlių ir katalogų leidyba. Tatjana ir Jonas Kuzminai kasmet rengia tarptautines ir respublikines kūrybines stovyklas jauniesiems fotografams, kitiems jauniesiems kūrėjams. Surengė ir kuravo per 100 personalinių ir grupinių jaunųjų autorių fotografijos parodų. Išugdė 150 respublikinių ir 50 tarptautinių konkursų ir festivalių laureatų.

Paroda veiks iki vasario 15 d. darbo dienomis nuo 9 iki 17 val.


Šiame straipsnyje: fotografijaKuzminai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių