Quantcast

Festivalyje „Pavasario gaida“ sužydės „Tylos sodai“

Klaipėdos rajone vykstančiame VII muzikos festivalyje „Pavasario gaida ketvirtadienį skambės poezijos ir muzikos improvizacijos „Tylos sodai“.

Balandžio 19 d. 13 val. Endriejavo bibliotekoje ir 18 val. Gargždų kultūros centre poezijos ir muzikos improvizacijas „Tylos sodai“ publikai pateiks aktorė, šio projekto scenarijaus autorė bei režisierė Birutė Mar (Marcinkevičiūtė), birbynininkas Egidijus Ališauskas ir gitaristas Valdas Narkevičius.

Jų atliekama programa „Tylos sodai“ 2010-aisiais sukurta pagal Just. Marcinkevičiaus, D.Kajoko, J.Strielkūno, R.Katinaitės-Lumpeckienės, H.Radausko, A.Andriuškevičiaus, J.Vaičiūnaitės eiles. Tai meditacija, sujungianti netikėtų sąskambių muziką bei kviečianti klausytojus kartu pabūti kūrybos erdvėje, kur iš čia ir dabar tvyrančios bendros tylos gimsta žodis ir muzika.

„Tylos sodų“ sumanytoja B.Mar (nuotraukoje) – teatro ir kino aktorė, režisierė, poetė gimė 1969 m. Kaune. Aktorinio meistriškumo ir režisūros studijas baigė Sankt Peterburgo teatro, muzikos ir kino institute Rusijoje. Japonų Noh teatro ir šokio mokėsi Tokijo Noh Kita mokykloje. Nuo 1994 m. menininkė dirba Lietuvos nacionaliniame dramos teatre, taip pat kuria vaidmenis kituose šalies teatruose bei kine, žinoma kaip viena įdomiausių poezijos interpretatorių Lietuvoje.

E.Ališauskas Lietuvos muzikos akademijos (dabar – Lietuvos muzikos ir teatro akademija) Liaudies instrumentų ir akordeono katedroje 1995 m. baigė birbynės bakalauro studijas, 1996 m. ten pat gavo magistro diplomą (birbynės specialybė), tais pačiais metais įstojo į prof. J.Domarko orkestrinio dirigavimo kursą, 1998 m. gavo orkestro dirigavimo studijų bakalauro diplomą, 1999 m. įgijo karinio orkestro dirigento kvalifikaciją. Šiuo metu E.Ališauskas yra Lietuvos kariuomenės orkestro vyr. dirigentas ir vadovas, Lietuvos teatro ir muzikos akademijos lektorius, liaudies instrumentų orkestro vadovas, koncertuoja su įvairiais orkestrais ir ansambliais.

Trečiasis kūrybinės grupės narys V.Narkevičius žinomas kaip muzikantas, garso režisierius ir Stalo teatro garso dizaineris.

„Jų programa pas mus atkeliaus bendradarbiaujant su Vilniaus rašytojų klubu. Festivalis daugiažanris, ir poezijos bei muzikos sintezė jam labai artima. Šis renginys, manau, bus įdomus visiems, kurie nori išgirsti prasmingą žodį ir pasiklausyti puikios muzikos“, – sakė „Pavasario gaidos“ meno vadovė Šarūnė Petruškevičienė.

Gargždų kultūros centro organizuojamas VII muzikos festivalis „Pavasario gaida“ vyksta balandžio 13 – gegužės 23 d. Klaipėdos rajone. Jo programoje – 14 koncertų.

Bilietai į „Tylos sodus“ – po 10 Lt, moksleiviams, studentams – po 5 Lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių