Quantcast

„Eko laboratorija“ kviečia į parodą ir kūrybinę sesiją

Sostinėje, Energetikos ir technikos muziejuje, iki gruodžio 9 d. veiks projekto „Eko laboratorija“ paroda. Joje eksponuojami šią vasarą vykusiose kūrybinėse dirbtuvėse iš antrinių žaliavų arba padėvėtų, jau atitarnavusių daiktų sukurti nauji daiktai.

Muziejuje pristatomi kūrybinėse sesijose aplinką tausojančių mėgėjų ir profesionalių menininkų (tekstilininkės Ingos Betužos-Bertužos, skulptoriaus Gedimino Mazūro ir kitų) sukurti eksponatai, tarp kurių - papuošalai, pagaminti iš elektronikos atliekų, šviestuvai, sukurti iš senų kompaktinių diskų, stiklainių ar skalbimo mašinos detalių, pagalvė su slidėmis ir kiti kūriniai.

„Nuosekliai laikomės projekto „Eko laboratorija“ koncepcijos - kiekvieną paskatinti atrasti kūrėjo gyslelę savyje, populiarinti atliekų perdirbimą, vartojimo mažinimą. Todėl parodoje „pasidaryk pats“ stilistikos vaizdo filmukais pristatomos ir instrukcijos, kurių pagalba kiekvienas gali išmokti pasigaminti naujų daiktų iš antrinių žaliavų“, - sakė Eko laboratorijos idėjos autorė Augusta Imbrasienė.

Be to, Eko laboratorija kviečia visus norinčius dalyvauti naujoje kūrybinėje sesijoje, kuri vyks Energetikos ir technikos muziejuje lapkričio 28 dieną 12 val. Dirbtuvėms vadovaus „Eko laboratorijos“ dalyvė dizainerė Viktorija Sokolovskaja, kūrybine žaliava taps nereikalinga stiklo tara: bus mokomasi ją paversti namų ir interjero detalėmis, aksesuarais. Kiekvienas, atsinešęs panaudotos stiklo taros (geriausiai tinka skaidrus stiklas), į muziejų bus įleistas nemokamai.

Nenustygstantys vietoje Eko laboratorijos kūrėjai jau ruošiasi ekologiškai pažymėti Kalėdas - netrukus ekologiškais žaisliukais, pagamintais iš antrinių žaliavų, bus puošiamos miestų Kalėdinės eglės.

Eko laboratorijos kūrybinius bandymus organizuoja ekologinis meno bei pilietinės iniciatyvos projektas „Eko laboratorija“, kurio tikslas - atkreipti visuomenės dėmesį į klimato kaitos problemą, skatinti mažiau vartoti, panaudoti senus ar jau išmestus daiktus, o taip pat neužmiršti  atliekas tvarkingai rūšiuoti. Daugiau informacijos apie projektą - interneto svetainėje www.ekolaboratorija.lt.

 


Šiame straipsnyje: eko laboratorijaaš žalias

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių