Quantcast

Žurnalistą V.Lingį nužudęs I.Achremovas lieka už grotų

Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas penktadienį atmetė Vilniaus pataisos namų teikimą dėl Igorio Achremovo, kalinčio už žurnalisto Vito Lingio nužudymą, lygtinio paleidimo.

„Manytina, kad paleidus I.Achremovą, nebus pasiektas teisingumo principas“, - paskelbė teismas.

Jis atsižvelgė, kad I.Achremovas bausmę atlieka už trijų ypač pavojingų veikų padarymą, viena iš jų - tyčinė ir suplanuota V.Lingio žmogžudystė. I.Achremovas jį nužudė dviem šūviais į galvą.

Teismo nutartis dėl lygtinio paleidimo nėra galutinė - ji dar gali būti apskųsta Vilniaus apygardos teismui.

Buvęs nusikalstamo susivienijimo „Vilniaus brigada“ narys yra ne kartą siekęs lygtinio paleidimo, tačiau jo prašymai būdavo atmetami. Pastarąjį kartą I. Achremovas  į laisvę nesėkmingai bandė išeiti pernai rugpjūtį.

Šiam nuteistajam kalėti liko daugiau kaip šešeri metai. Į laisvę jis turėtų išeiti 2018-ųjų spalio 21 dieną. Jis buvo sulaikytas ir suimtas 1993-iųjų spalio 21 dieną ir nuo tada laikomas nelaisvėje.

Už dienraščio „Respublika“ žurnalisto V.Lingio nužudymą, įvykdytą 1993 metų spalio 12 dieną Vilniuje, 1994-ųjų lapkritį buvo nuteisti „Vilniaus brigados“ vadeiva Borisas Dekanidzė ir trys jo parankiniai - I. Achremovas, Viačeslavas Slavickis bei Borisas Bobičenka. B.Dekanidzei 1995 metais įvykdyta išimtinė mirties bausmė, o V.Slavickis ir B.Bobičenka pataisos namuose atliko teismo skirtą bausmę ir dabar yra laisvėje.

I.Achremovui buvo skirta mirties bausmė, tačiau tuo pačiu nuosprendžiu ji pakeista į laisvės atėmimą iki gyvos galvos. 2004-aisiais veikos perkvalifikuotos į naujojo Baudžiamojo kodekso straipsnius ir vilniečiui skirta 25 metų laisvės atėmimo bausmė.

2010-ųjų tų gegužę Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas buvo nusprendęs žurnalisto žudiką paleisti anksčiau laiko, tačiau Vilniaus apygardos teismas šią nutartį panaikino.

I.Achremovas  yra kreipęsis į Europos Žmogaus Teisių Teismą Strasbūre. Jo pareiškimas priimtas, suteiktas numeris.


Šiame straipsnyje: LingysAchremovasnužudymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

durnius

durnius portretas
aš niekaip negaliu suprasti, kaip Europos Žmogaus Teisių Teismas gali priimti nagrinėti bylas žmogžudžių, kurių kaltė pilnai įrodyta, be to jie ir patys yra prisipažinę tai padarę. O dėl Achremovo, tai jam ir taip jau du kartus buvo sumažinta bausmė, nuo mirties bausmės iki gyvos galvos, o po to iki 25 metų. O gal aš durnius ko tai nesuprantu, gal per tuos 18 metų kur jisai atsedėjo prisikėlė iš numirusių žurnalistas a.a. Lingys?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių