Quantcast

Žmonai išėjus nėštumo atostogų, joniškietis apvogė jos darbovietę

  • Teksto dydis:

Teisėsauga teismui artimiausiu metu planuoja perduoti bylą, kurioje joniškietis su bendru kaltinamas apvogęs žmonos darbovietę.

Kaip pirmadienį pranešė Šiaulių apskrities policija, 31-erių joniškiečio žmona dirbo odontologijos klinikos registratore ir vyras jos darbovietėje pastebėjo po stalu stovintį nedidelį seifą, kurį lengva pasiimti ir išsinešti.

Pasak policijos, žmonai išėjus nėštumo ir gimdymo atostogų, vyras sugalvojo pasisavinti seifą, kuriame saugomi už suteiktas paslaugas gauti pinigai, ir taip pagerinti šeimos finansinę būklę.

Nors žmona atostogavo, klinikos durų raktą ji tebeturėjo, vyras žinojo, kur jis saugomas. Praėjusių metų rugsėjo 27-osios rytą į darbą atėjusi odontologė rado atrakintas laukujes duris, o viduje nebebuvo po stalu laikomo seifo. Kaip vėliau paaiškėjo, jame buvo 5245 eurai.

Dėl vagystės Joniškio rajono policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą, jį vėliau perėmė Šiaulių apskrities policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyba. Jų akiratyje atsidūrė septyni su šia vagyste sąsajų galėję turėti asmenys, tačiau galiausiai liko tik trys įtariamieji: 28 metų buvusi klinikos registratorė, 31-erių jos vyras ir 30-metis jo draugas iš Šiaulių rajono.

Nesurinkus pakankamai duomenų, pagrindžiančių įtariamosios kaltę dėl nusikalstamos veikos padarymo, ikiteisminis tyrimas registratorei nutrauktas.

Nustatyta, kad naktį iš rugsėjo 26-osios į 27-ąją du įtariamieji atvyko prie odontologijos klinikos. Joniškietis liko krūmuose stebėti aplinkos, o šiaulietis, kuriam perduotas klinikos durų raktas ir signalizacijos išjungimo kodas, nuėjo į vidų.

Netrukus jis grįžo nešinas seifu ir abu vyrai nuėjo prie Melioratorių gatvės, šalia garažų, esančio vandens telkinio. Plaktuku jie lengvai išlaužė seifo dureles, pinigus pasidalijo, o metalinę dėžę su jame buvusia įmonės banko kortele ir raktais įmetė į tvenkinį.

Šių metų sausio viduryje pareigūnams talkinę ugniagesiai jį rado ir ištraukė iš vandens. Grobį įtariamieji greit išleido – joniškietis nusipirko automobilį „Opel Astra“, o jo bendrininkas investavo į automobilių garso aparatūrą.

Vagystės metu odontologijos klinika iš viso patyrė apie 6 tūkst. eurų turtinę žalą. Abu įtariamieji žalą atlygino.

Artimiausiu metu bus priimtas galutinis procesinis sprendimas ir baudžiamoji byla perduota teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Durni

Durni portretas
Durni ,ir nesigydo vagys :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių