Quantcast

Vyriausybė: ginklai įvykdžiusiesiems sunkius nusikaltimus – praėjus 15 metų po teistumo

Sunkius nusikaltimus įvykdę asmenys ginklų galėtų įsigyti tik praėjus 15 metų po teistumo išnykimo termino, siūlo Vyriausybė.

Ministrų kabinetas trečiadienį pritarė tą numatančioms Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo pataisoms.

Dar vasarą Konstitucinis Teismas priėmė nutarimą, kuriuo konstatavo, kad tuo metu galiojęs draudimas teistam asmeniui įsigyti ginklą, net kai pasibaigęs jo teistumas, prieštarauja Konstitucijai.

Savo nutarimo įsigaliojimą KT atidėjo iki praėjusių metų gruodžio 31 dienos, kad įstatymų leidėjai turėtų laiko parengti ir priimti Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo pataisas, tačiau jos nepriimtos iki šiol.

„Esame įsitikinę, kad teistumą dėl sunkių nusikaltimų turintiems asmenims galimybė įsigyti ginklus turi būti apribota maksimaliai. Kadangi Konstitucinio teismo išaiškinimu taikyti šio draudimo viso gyvenimo laikotarpiui galimybių nėra, teikėme Vyriausybei patvirtinti 15-kos metų terminą. Manome, kad tai yra pakankamas laiko tarpas ir priemonė užtikrinti visuomenės saugumą,“ – Vidaus reikalų ministerijos pranešime cituojamas viceministras Vitalijus Dmitrijevas.

Įstatymo pakeitimus Seimui svarstyti siūloma skubos tvarka.

Policijos departamento duomenimis, šiuo metu yra apie 400 teistų fizinių asmenų, kurie gali pretenduoti gauti leidimą įsigyti ginklą, ir tai kelia riziką visuomenės saugumui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nepulkit

Nepulkit portretas
Nepulkit manęs, nes iš karto sakau, kad aš prieš tai, kad už tyčinius sunkius nusikaltimus teistiems ir ypač laisvės atėmimo bausmę realiai atlikusiems asmenims būtų leidžiama ginkluotis, bet turiu Jus nustebint, ar nuliūdint, pranešdamas, kad tik buvusiam CCCP, dabar Rusijoj ir kitose panašiose "super demokratijose" yra toks teisės institutas kaip -teistumas-, o kitose tokio dalyko nėra. Tai reiškia, kad bet kokią bausmę atlikęs asmuo tik išėjęs už kalėjimo vartų iš kart laikomas krištolinio tyrumo ir atgauna absol visas teises, maža to, šių teisių ribojimas ar net priminimas apie jo teistumą jau yra baudžiamas. Taip, kad dar džiaukimės tuo ką turim.

Temide

Temide portretas
Kam buvusiems nusikalteliams ginklai? Kuo ta musu "vyriausybe" uzsiima? Na pilnas beprotnamis.

isviso

isviso portretas
civiliams ypac teistiems jokiu ginklu ir dar kitos tautybes tuo paciu darysiu prielaida kad buves Respublikonu partijos pirmininkas buvo kelis sykius uzpultas uz savo straipsnius zydu ? ko pasekoje mire neaiskiom aplinkybem nors iki tol nesiskunde sveikata o tais laikais pilnas seimo vestybiulis buvo pilnas skrybeleto jaunimo juodais kostiumais dar pasakia u ziurek Kazimierai mosadas mus atakuoja mano zodziai kaip Dievu.i i ausi issipylde bet deja tuom niko nepakeisi o partija bande atkurt kazkoks politverslininkas bet matosi s pec t gavo nurodyma anuliuot taip sios politnisos niekas nebande uzpildyti tai tiek ....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių