Quantcast

VSAT: pasienyje su Baltarusija praėjusią parą migrantų vėl neapgręžta

  • Teksto dydis:

Pasienyje su Baltarusija Lietuvos pareigūnai praėjusią parą vėl migrantų neapgręžė, pirmadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pasak tarnybos, nė vieno migranto pasienyje pareigūnams apgręžti neteko jau trečią parą – nuo penktadienio.

Latvijoje sieną neteisėtai bandančių kirsti migrantų nefiksuojama nuo balandžio 5-osios, situacija Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje sudėtingesnė – šeštadienį šios šalies pasieniečiai iš Baltarusijos neįsileido 42 neteisėtų migrantų.

Lietuvos VSAT pareigūnai ketvirtadienį ir trečiadienį apgręžė po vieną į Lietuvą eiti bandžiusį migrantą, antradienį – 5, pirmadienį – 12.

Iš viso šiemet pasieniečiai iš Baltarusijos į Lietuvą draudžiamose vietose neleido patekti 1348 neteisėtiems migrantams. Bandžiusiųjų šiemet iš Baltarusijos neteisėtai įsibrauti į Latviją yra 2599. Neįleistųjų į Lenkiją, be sekmadienio duomenų, yra 3765.

Pernai nuo rugpjūčio 3 dienos, kai VSAT įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų į Lietuvą iš Baltarusijos nepateko 8106.

Sienos kontrolė toliau vykdoma sustiprintu režimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

By. Rka deėjęs

By. Rka deėjęs  portretas
AFERIUGOS..... PIYSA PROTA DEBYLAMS

Nustebes

Nustebes portretas
Kazkaip labai civiliskai atrodo tie musu pasienieciai. Turime siena su dviem fasistinem teritorijom, o pasieni saugo neginkluoti zmones...Ar ne keista?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių