Quantcast

VSAT: pasienyje su Baltarusija apgręžti septyni neteisėti migrantai

  • Teksto dydis:

Lietuvos pasienyje su Baltarusija praėjusią parą apgręžti septyni neteisėti migrantai, sekmadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Latvijos pasienyje šeštadienį užsieniečiai sieną nelegaliai bandė kirsti 31 kartus, Lenkijos pareigūnai į šalį penktadienį neįleido 85 migrantų.

Šiemet VSAT pareigūnai neleistinose vietose į Lietuvą iš Baltarusijos iš viso neleido patekti 984 neteisėtiems migrantams. 2022 metais Lietuvos pasieniečiai apgręžė 11,2 tūkst. tokių asmenų.

Nuo 2021 metų rugpjūčio 3 dienos, kai Lietuvos pasieniečiai įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų iš Baltarusijos į šalį neįleista apie 20,3 tūkstančio. Dalis užsieniečių į Lietuvą patekti bandė ne vieną kartą.

VSAT teigia, kad Baltarusijos pareigūnai aktyviais veiksmais prisideda prie neteisėtos migracijos į Lietuvą ir Europos Sąjungą.

2021 metais iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai atvyko beveik 4,2 tūkst. migrantų, bet, pasibaigus judėjimo apribojimams, didžioji dalis jų paliko šalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arijas

Arijas portretas
Nei vieno parazito Lietuvoje. O jau isibrovusius-kuo greiciau siusti atgalios!

Anonimas

Anonimas portretas
O Italija PRIEME 500 vargsu is Afrikos. Zmogaus teisiu aktyvistai labai susirupine pranesimais is Lietuvos kad valdzios uniformuoti pareigunai miskuose prie sienos zudo ir uzkasa dar gyvus pabegelius

Anonimas

Anonimas portretas
vokietija mustafomis jau užspringo jau stena kad išpenėt negali bet vis vien bliauna kad lietuva neteisyngai daro kad šyta bruda išveja iš valstybės.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių