Quantcast

Visagino ligoninės slaugytoja nuteista dėl psichotropinių medžiagų platinimo

Panevėžio apygardos teismas pirmadienį kalta dėl labai didelio kiekio psichotropinių medžiagų platinimo, prekybos poveikiu bei dokumentų klastojimo pripažino Visagino ligoninės vyr. slaugytoją Svetlaną Charčenką.

Medikei skirta dvejų metų laisvės apribojimo bausmė, BNS sakė tyrimą kontroliavusios Panevėžio apygardos prokuratūros atstovė Rasa Stundžienė.

S. Charčenko vykstant tyrimui buvo nušalinta nuo pareigų.

Kaip skelbė prokuratūra, į teisėsaugos pareigūnų akiratį Visagino ligoninės vieno iš skyrių vyr. slaugytoja pakliuvo dėl 2020–2021 metais galimai įvykdytų nusikalstamų veikų.

Jai buvo pareikšti kaltinimai, kad, pasinaudodama savo tarnyba ir pažintimis, susitarė paimti 600 eurų kyšį iš pažįstamos moters. Pinigai neva turėjo būti skirti gydytojams, kad moters šeimos nariui būtų nustatyti specialieji poreikiai.

Medicinos darbuotoja taip pat buvo kaltinama neteisėtai įgijusi didelį kiekį psichotropinių vaistų ir juos platinusi. Tyrimo duomenimis, medikė, pasinaudodama ne mažiau kaip 30 suklastotų receptų, vaistinėse galėjo įsigyti labai didelį kiekį įvairių psichotropinių vaistų tablečių ir jas pardavinėti pažįstamiems asmenims.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusio prokuroro Manto Jurkėno, per tyrimą buvo išaiškintos ne tik šios medikės galimai padarytos nusikalstamos veikos, tačiau dar trys asmenys pripažinti padarę keturias nusikalstamas veikas.

Per tyrimą taip pat buvo nustatyti vienos Visagino ligoninės gydytojos padaryti teisės pažeidimai, neužtraukiantys baudžiamosios atsakomybės.

Apie šiuos teisės pažeidimus prokuratūrai informavus Visagino ligoninės administraciją, ši įspėjo gydytoją apie tokio pobūdžio veiksmų nepriimtinumą.

Teismui kaltinamoji nurodė, kad savo kaltę pripažįsta iš dalies.

Nuosprendis nėra galutinis ir gali būti skundžiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

medicina

medicina portretas
Bukit atsargus! klaipedos nefridos ambulatorijos seimos "gydytojai" mulkina klientus per angliskus suklastotus depresijos HAD testus, testa isverte i lt kalba ir suklastavo, todel testai visiems rodo stipri depresija. 6 is 14 klausimu balai suklastoti kompiuterije, todel teisingai atsakes i klausimus, zmogus gauna vietoje 0 balu, 3 balus, surenka 18 balu ir kompiuteris rodo stipri depresija, taip nusikalteliai klaidina klientus. Galimai mulkina ir vaikus tokiu budu. Kai pagavo nusikaltelius uz ranka, jie pradejo SAM kaltinti, kad tai ju testai. Nefridoje totalus kriminalas vyksta. PS. suklastotas testas buvo atrastas kul ligonines profesorio web saite, ir veike nuo 2009 metu, per kuri ir mulkino klientus. policija viska zino apie nefrida.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių