Quantcast

Virtualus policijos patrulis: „laido riteriui“ su sovietine simbolika skyrėme „pergalės diplomą“

  • Teksto dydis:

Šeštadienį virtualus policijos patrulis feisbuke pasidalijo vieno internauto veiksmais. Pastarasis, ko gero, pretenduoja į bukiausio nusikaltėlio titulą.

„Kai kurie „laido riteriai“ labai keisti… Štai drąsuolis, pasivadinęs „Staska St“, su sovietine simbolika nusprendė „pasireikšti“ net ir mūsų paskyroje. Po Staskos (tikrasis vardas ir pavardė žinomi) sprendimo, policijos pareigūnams teko Staskai skirti „pergalės diplomą“ su antrašte – „Administracinio nusižengimo protokolas“…“ – šmaikščiai rašoma virtualaus patrulio feisbuko paskyroje.

Tačiau nepamirštama paminėti ir visai rimtos informacijos.

Padoraus elgesio taisyklės galioja ne tik realiame gyvenime, bet ir internete.

„Užtikriname, kad sovietinei simbolikai, neapykantai, karo kurstymui ir panašiems reiškiniams nepakančių žmonių labai daug, todėl tik laiko klausimas, kada net ir išmintingesniems nei Staska pažeidėjams teks pabendrauti su policijos pareigūnais. Padoraus elgesio taisyklės galioja ne tik realiame gyvenime, bet ir internete. Būkime saugūs“, – ragina pareigūnai.

Neseniai virtualus policijos patrulis skelbė, kad Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 524 str. numato atsakomybę už nacistinių ar komunistinių simbolių platinimą ir demonstravimą. Nuo šių metų balandžio 21 d. įsigaliojus naujai šio straipsnio redakcijai, atsakomybė atsiranda ir už totalitarinių ar autoritarinių režimų simbolių platinimą ar demonstravimą. Agresorių naudojamų „V“, „Z“ ir kitų simbolių demonstravimas taip pat yra draudžiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

panašumai

panašumai portretas
Putinas "neįsiveržė" į Ukrainą, o PIŠ su mulkiu "nenaudojo prievartos" prievartaudami lietuvius skiepytis neaiškiomis vakcinomis

georgjaus juosta

georgjaus juosta portretas
carinis simbolis. Kaip ir kauno visi 9 fortai. Baudas juos naudojantiems. O fortus sprogdint.

padės jis gaudyt...

padės jis gaudyt... portretas
Gaudyk utėles savo rūbuose, skystena.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių