Quantcast

Vienkartinių kavos puodelių krovinyje aptikta 185 tūkst. eurų cigarečių kontrabanda

  • Teksto dydis:

Į Čekiją iš Baltarusijos gabentame vienkartinių kavos puodelių krovinyje aptikta 185 tūkst. eurų vertės cigarečių kontrabanda.

Kaip ketvirtadienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba, cigaretės aptiktos sekmadienio vakarą, kai į Raigardo kelio postą iš Baltarusijos autofurgonu „Renault Master“ atvažiavęs Ukrainos pilietis deklaravo tranzitu į Čekiją gabenantis 1,6 tonas (168 tūkst.) vienkartinių popierinių kavos puodelių. Muitininkams nusprendus patikrinti krovinį metalo detektoriumi, netrukus daugelyje dėžių vietoje kavos puodelių aptiktos baltarusiškos cigaretės.

Kai kuriose dėžėse rastas mišrus krovinys – pusė dėžės prikrauta cigarečių, o likusi dalis – užpildyta vienkartiniais puodeliais.

Pasak muitininkų, kad daugelyje dėžių gali būti nedeklaruotų prekių buvo aišku ir iš jų svorio – dėžės su vienkartiniais popieriniais puodeliais buvo kur kas lengvesnės.

Patikrinus visą krovinį iš viso rasta 52,5 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „NZ gold“ ir „Minsk 5 Superslims“. Bendra jų vertė su mokesčiais – daugiau, nei 185 tūkst. eurų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, automobilis ir kontrabanda sulaikyti. Vairuotojas paleistas, skyrus kardomąją priemonę – piniginį užstatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių