Quantcast

Verta pagarbos: pareigūnai nuo kančių ir mirties išgelbėjo likimo valiai paliktą keturkoję

  • Teksto dydis:

Į atokią vietą pavedžioti tarnybinio šuns sustoję pareigūnai nuo lėtos ir kankinančios mirties išgelbėjo kalytę, kuria tikėtina, kažkas sumanė atsikratyti.

Kaip rašoma Šiaulių apskrities policijos feisbuke, praėjusį trečiadienį Šiaulių apskrities policijos kinologas Aivaras Rinkevičius su vyriausiuoju patruliu Daumantu Miniausku tarnybos metu stabtelėjo nuošalioje Šiaulių miesto vietoje, nes reikėjo pavedžioti tarnybinį šunį Hašą.

Vaikštinėdami atokiais, žmonių nelankomais takeliais pareigūnai netikėtai išgirdo cypimą ir pasekę paskui sklindantį garsą, rado krūmuose pririštą dar visai mažą kalytę. Akivaizdu, kad nepastebimoje vietoje paliktas gyvūnas buvo pasmerktas lėtai, kankinančiai mirčiai.

Laimė, dabar mažylė saugi, nes Aivaras su Daumantu ją nuvežė į gyvūnų globos namus, kur keturkoje bus pasirūpinta tol, kol atsiras naujieji šeimininkai.

Vis dėlto, jei niekas į atokią vietovę nebūtų užklydęs, vienui viena pririšta kalytė būtų leidusi ilgas dienas ir galiausiai būtų mirusi – jei įvykiai būtų pasisukę ne taip, liūdną baigtį prognozavo pareigūnai.

Šiaulių apskrities policijos feisbuko nuotr.

„Labai gaila, kad dalis augintinį norinčių turėti žmonių neįvertina, kad gyvūnas – ne žaislas ir juo reikia tinkamai rūpintis. Kai kurie tai supratę, staiga augintinio nebenori ir ieško būdų, kaip juo atsikratyti. Deja, kartais tie būdai labai žiaurūs“, – apmaudo neslėpė jie.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anglas

Anglas portretas
Didelis aciu jums kad isgelbijot šuniuka

Anonimas

Anonimas portretas
tai sako kad zemaiciai gero budo bet kiek yra nutikimu blogu tai tik zemaityjoje

yja

yja portretas
malonu, kad išgelbėjo vargšelę. Pagarba jiems. O kalytė labai simpatiška ir iš snukelio matosi, kad gero būdo. O tą brudą, kur ją tokiai žiauriai mirčiai pasmerkė reikėtų surast ir nubaust. Nors, įsigaliojus naujam čipavimo istatymui, bus dar visko
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių