Quantcast

Šiuolaikinė vergovė: už darbo dieną mokėdavo 3 eurus

  • Teksto dydis:

Patikrinę Joniškio, Akmenės ir Raseinių rajonų įmones, kurios verčiasi automobilių remontu, prekiauja naudotomis automobilių dalimis, taip pat kelias viešojo maitinimo įstaigas, pareigūnai aptiko pažeidimų.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) ir Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) atstovai savaitgalį patikrino 11 įmonių. Nustatyta, kad kai kuriose įmonėse neišduodami kasos čekiai, neįjungti kasos aparatai, neturima prekių įsigijimo dokumentų.

Naujojoje Akmenėje naudotomis automobilių dalimis prekiavo įmonėje neįdarbintas asmuo. Išsiaiškinta, kad įmonės savininkas jam už darbą suteikė gyvenamąjį plotą, pirkdavo maistą, už darbą mokėdavo 3 eurus per dieną, pranešė FNTT.

Po juridinių ir fizinių asmenų patikrinimo nustatyta dešimt pažeidimų. Pavyzdžiui, automobilių detalėmis prekiaujančios įmonės ir viešojo maitinimo įstaigos pirkėjams būdavo neišduoti kasos čekiai, pardavėjų kasos aparatai net nebuvo įjungti. Kai kurios maitinimo įstaigos negalėjo pateikti dalies prekių įsigijimo dokumentų, taip pat paaiškėjo, kad keliose įmonėse nebuvo atliekama inventorizacija.

FNTT Šiaulių apygardos valdybos pareigūnai ir Šiaulių apskrities VMI specialistai ne pirmą kartą atlieka bendrus patikrinimus. Praėjusio mėnesio pabaigoje vykusių patikrinimų metu buvo nustatyta dešimt panašaus pobūdžio pažeidimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Totali vergovė.Kai kam tai labai patogu.Tik tie kai kas nesupranta, kad vergai anksčiau ar vėliau sukyla ir tuomet įniršusių ir pažemintų žmonių nebesustabdysi....Reikėtų šiuolaikiniams vergvaldžiams istorija pasidomėti.Beje atpildas ateis- jei ne jiems , tai jų vaikams.Prie šventų vietų pilna turtingų žmonių, su savo ligotais ar išsigimusiai vaikais, eina keliais.Ne keliais eiti reikia, o laiku pažaboti savo godumą- negyventi kitų sąskaita.Dalintis su kitais.

NA NA

NA   NA portretas
Lietuvoje jau seniai akis bado visuotinė iteisinta vergovė prieš kurią akis yra užmerkusi mūsų FNTT , darbo inspekcija , bei mokesčių inspekcija _____toli nereikia eiti, pasidairykit kas darosi prekybos tinkluose :pardavėja kuri pasirašo sutartį ,kad dirbs mėsos skyriuje ir pardavinės mėsa ____deja ji popieriuje tik mėsos pardavėja , iš tikrųjų ,ji yra ir vadybininkė ,tvarko dokumentus ,eina į šaldytuvus pasikrauna ir atsiveža prekes ,išdėsto į vitrinas ,perspausdina galiojimus ,tvarko savo darbo vietą , bėga į kitus uždarus skyrius ,žuvies ,skrodžia , valo žuvį ,pardavinėja žuvies skyriuje ,toliau ji eina į mišrainių skyrių ,ten tai pat ,pardavinėja , ne gana to ,iš uždarų skyrių išvaro dar į salę krauti prekes į lentynas ,dirba krovikų darbus irttt,pažeidinėjama veterinarijos ,higienos ,san taisyklės , plius pardavėja dirba viskuo ,jos sąskaita yra sutaupoma sė

Emigruojantis

Emigruojantis portretas
Tai kokią išvadą apie padėtį šalyje galima padaryti, jeigu žmonės sutinka dirbti tokiomis sąlygomis?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių