Quantcast

Vėl plūstelėjo nelegalai: per parą pasieniečiai į Lietuvą neįleido 183 migrantų

  • Teksto dydis:

Praėjusią parą pasieniečiai prie sienos su Baltarusija apgręžė 183 neteisėtus migrantus – tai vienas didžiausių skaičių nuo rugpjūčio pradžios. Įleistų į Lietuvą migrantų šeštadienį nebuvo, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

„Šeštadienis Lietuvos pasieniečiams buvo nelengvas – iš Baltarusijos plūstelėjo neteisėtai į ES bandančių patekti migrantų“, – rašoma pranešime.

Šeštadienį fiksuotas užsieniečių skaičius yra tarp didžiausių šiemet nuo rugpjūčio 2 dienos, kai pasieniečiai teisėtai gali neįleisti iš Baltarusijos einančių migrantų. Didesni skaičiai per parą buvo buvo tik iškart po sprendimo dėl neįleidimo priėmimo, tai yra, rugpjūčio 3 dieną (247), taip pat 4 dieną (321) ir 6 dieną (234).

Šeštadienis Lietuvos pasieniečiams buvo nelengvas – iš Baltarusijos plūstelėjo neteisėtai į ES bandančių patekti migrantų.

Šį penktadienį iš Baltarusijos buvo neįleisti 76 užsieniečiai, ketvirtadienį – 57, trečiadienį – 79, antradienį – 55, pirmadienį – 149, o praėjusį sekmadienį – 49.

Tarnybinių ginklų, specialiųjų priemonių ar fizinės prievartos veiksmų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

VSAT teigimu, į Lietuvą iš Baltarusijos bandančių patekti migrantų srautas auga – pasieniečiai spalio 1-23 dienomis neįsileido 1558 tokių užsieniečių, kai per visą rugsėjį jų buvo 981.

Šiemet iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų. Nuo rugpjūčio 2-osios, kai imta taikyti apgręžimo taktika, neįleistas kiek didesnis skaičius užsieniečių.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AnI nuomonė.

AnI nuomonė. portretas
Juk Briuselyje dirba visų šalių atstovai .Jie leidžia statymus. Jei negalima ju išsūsti namo tai visus šimtus tūkstančių migrantų pasiūsti į Briuslekį. Tegu užleidžia savo vietas butuose ir maitina. Kuom dėti mes.

Morgana

Morgana  portretas
Ko neplūsti, gyvena šiltai , pavalgę, už viską sumokėta. Susisiekia vieni su kitais, kad apsimoka į Lietuvą lysti per sieną, o dar su vaikais įleis

Kaip Amerike

Kaip Amerike portretas
taip ir Lietuvoj. Ten - meksikonai jau plūstelėjo. Čia - bus tas pats. Broliai dvyniai su protu susipyko, cholopai su šaika palaimino - rezultatas toks, koks yra. Čia tik avansas.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių