Quantcast

Varėnos rajone sulaikyta 22 tonų stiklo lakštų krovinyje slėpta kontrabanda

  • Teksto dydis:

Muitinės kriminalinė tarnyba ketvirtadienį pranešė baigusi ikiteisminį tyrimą dėl kiek daugiau nei prieš dvi savaites Varėnos rajone sulaikytos 22 tūkst. eurų vertės cigarečių kontrabandos.

Pasak tarnybos, lapkričio 23 dieną Varėnos rajone, ties Valkininkais, šalikelėje sustojusį vilkiką pastebėjo pro šalį važiavęs Kauno teritorinės muitinės mobiliųjų grupių patrulis.

Vilkiką „Renault Magnum“ vairavęs Baltarusijos pilietis pareigūnams nurodė į Alytų vežantis stiklo lakštų krovinį, tačiau vizualiai puspriekabės turinį apžiūrėję muitininkai nustatė, kad po stiklu yra slepiamos cigaretės.

Detaliam patikrinimui vilkikas buvo pristatytas į Kybartų kelio postą, kur rentgeno kontrolės sistema aptikta kontrabandinių cigarečių po stiklo kroviniu, stiklo paketus prilaikančių metalinių rėmų konstrukcijoje bei priekinėje metalinėje puspriekabės sienoje. Pastarąją muitininkams pavyko atverti tik išpjovus kampiniu šlifuokliu.

Iš viso vilkike rasta bemaž 6,3 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „Minsk Capital“, „Minsk Superslims“, „NZ Superslims“, kurių vertė Lietuvoje viršija 22,1 tūkst. eurų.

Vairuotojas iš pradžių buvo sulaikytas dviem paroms, o vėliau – teismo sprendimu suimtas, tačiau trečiadienį pabaigus ikiteisminį tyrimą jam skirta kardomoji priemonė buvo sušvelninta ir baltarusis paleistas už piniginį užstatą.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavo Kauno apygardos prokuratūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių