Quantcast

Užpernai Lietuvos geležinkelio transporte sulaikyta nelegalių rūkalų už 3,1 mln. eurų

Užpernai Lietuvoje geležinkelio transporte Lietuvos muitinės pareigūnai sulaikė 854 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių, jų vertė – 3,128 mln. eurų.

Kontrabandos kiekiai geležinkelio transporte pastaraisiais metais nesikeičia.

„2021 metais buvo 881 tūkst. pakelių, jų vertė 3,1 mln. eurų“, – BNS antradienį sakė Muitinės kriminalinės tarnybos atstovas Gediminas Kulikauskas.

Didžioji dalis kontrabandos pernai sulaikyta Kenos geležinkelio poste – muitinės pareigūnai pradėjo penkiolika iš devyniolikos ikiteisminių tyrimų dėl čia sulaikytos kontrabandos.

Nuo 2022 metų spalio Kenos geležinkelio poste pradėjo veikti naujajai rentgeno kontrolės sistema.

Pirmadienį Kenos geležinkelio poste Lietuvos muitinės pareigūnai, naująja rentgeno kontrolės sistema patikrinę iš Baltarusijos atvykusį traukinių sąstatą, taip pat aptiko cigarečių kontrabandą. Rūkalai buvo paslėpti viename iš vagonų durpių briketų krovinyje.

Iš Baltarusijos į Lietuvą įvažiavusį traukinį Kenos geležinkelio poste dirbantys Lietuvos muitinės pareigūnai naujuoju rentgenu patikrino apie 11.30 val. Pastebėta, kad viename iš vagonų, kuriuo vežti durpių briketai, prikrauta ir įtartinų paketų.

Detaliai patikrinus paaiškėjo, kad vagone išties pilna į polietileną supakuotų kontrabandinių cigarečių. Iš viso muitinės pareigūnai rado 9050 pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis. Nelegalių rūkalų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 35 tūkst. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje dėl šios kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jam vadovauja Vilniaus apygardos prokurorai.

Tai pirmasis kontrabandos sulaikymas Kenoje šiemet. Praėjusią savaitę panašią kontrabandos siuntą, paslėptą akmens skaldoje, Lietuvos muitininkai sulaikė Stasylose.

Šiuo metu Lietuvos muitinėje pradėtos viešosios konsultacijos dėl rentgeno kontrolės sistemų įsigijimo ir įrengimo Stasylų bei Kybartų geležinkelio kontrolės postuose.

Rentgeno kontrolės sistemas planuojama įrengti 2024 metų pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

užpernai?

užpernai? portretas
o kiek pernai?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių