Quantcast

Užfiksavo neteisėtus migrantus: baltarusiai, privertę eiti į Lietuvą, grasino sulaužyti kojas

  • Teksto dydis:

Pirmadienį, lapkričio 1-ąją, Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) pasidalijo filmuota medžiaga, kurioje užfiksuoti du atvejai, kai pasieniečiai į Lietuvą neįleido iš Baltarusijos neleistinose vietose sieną kirtusių migrantų.

Pirmoje dalyje matyti, kaip Druskininkų savivaldybės ribose nebuvo įleisti keturi neteisėti migrantai. Juos pasieniečiai sulaikė maždaug už pusantro šimto metrų nuo sienos linijos, ką tik įžengusius į Lietuvą.

Migrantai pasakojo, kad Baltarusijos pareigūnai juos varu privertė eiti į Lietuvą. Patys užsieniečiai sakėsi visai to nenorėję, o planavę patekti į Lenkiją.

Pasak migrantų, Baltarusijos pareigūnai jiems grasino sulaužyti kojas, jei šie atsisakys neteisėtai eiti į Lietuvą.

Antroje filmuotos medžiagos dalyje fiksuota, kaip Varėnos rajone buvo neįleista devynių neteisėtų migrantų grupė. Ją VSAT pareigūnai sulaikė maždaug už 300 metrų nuo sienos.

Abiem šeštadienį nustatytais atvejais pagalbos migrantams nereikėjo, jie buvo šiltai apsirengę. Per neįleidimus konfliktų nekilo, užsieniečiai VSAT pareigūnų nurodymams pakluso ir prieštaravimų neturėjo.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko 5371 (vidurnakčio iš sekmadienio į pirmadienį duomenys).

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

U.

U. portretas
Graži nuotrauka (jei tikra). Visi vienodom kuprinėm ir uniformom aprūpinti. Gerai viskas organizuota.

Prie sienos pasirašytų norintys namo

Prie sienos pasirašytų norintys namo portretas
Tada tirsiai i spartana ir namo, bent karta panaudotų spartana, gyventoju naudai, nes taip samdiniai prisivežė savo savo išlepintų samdinių, kurie išrankūs maistui

Anonimas

Anonimas portretas
nežinojau kad baltarusai arabiškai moka
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių