Quantcast

Už pareigūno pažeminimą internete – bauda komentatoriui: asmuo sprendimą apskundė

  • Teksto dydis:

Šių metų birželio 4 d. Alytaus apylinkės teismo Prienų rūmų teismas 41-erių metų vyrą pripažino kaltu padarius pažeidimą numatytą Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 508 straipsnyje „Statutinio valstybės tarnautojo, karo policijos ar žvalgybos pareigūno garbės ir orumo pažeminimas“.

Tai nuspręsta po to, kai vyras įžeidžiantį ir žeminantį komentarą apie Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūną ir jo šeimos narį išsakė vieno iš Alytaus regiono portalų komentarų skiltyje. Komentaro, kuriuo menkinama pareigūno, bei policijos sistemos reputacija autoriui buvo skirta 115 eurų bauda.

Pasinaudodamas savo teise, asmuo šį teismo sprendimą apskundė Kauno apygardos teismui ir prašė administracinio nusižengimo bylos teiseną jo atžvilgiu nutraukti. Tačiau aukštesnės instancijos teismas, vadovaudamasis išdėstytais faktais ir išsamiu bylos aplinkybių išnagrinėjimu, apeliacinį skundą atmetė. Taip pat iš administracinėn atsakomybėn patraukto asmens nukentėjusiajam priteisė 45 eurų vertimo išlaidas.

Ši Kauno apygardos nutartis yra neskundžiama.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto ir vidaus tyrimų skyrius informuoja, kad ir toliau vykdys policijos darbuotojų apsaugą nuo galimo neteisėto poveikio, kuriuo siekiama paveikti sąžiningą ir objektyvų pareigų atlikimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bet

Bet portretas
Mane labiau domina KAS APSKUNDĖ? Ar tik čia nebus vieno įžymaus skundiko G.Gemskio iš Vilniaus darbas? Jis vėl slankioja po internetą, po nemažai metų tylos. O juk buvo nutildytas, pasipiktinusių komentatorių iškoneveiktas, kad ilgai nedrįso komentuoti, tik matyt neišlaikė skundiko prigimtis. Dabar galvoja, kad jo niekas neprisimena, ir vėl pamažu girdisi jo "apskūsiu" teisėsaugai.

>Na ir< \\\\\.../////

&gt;Na ir&lt;   \\\\\...///// portretas
Bet reikia irgi masyti, ką daro.Nėra ugnies be dūmų.Nukenčia silpnesnis.

Pilietis

Pilietis portretas
Nemanau kad yra įžeistas pareigūnas,zodžio laisvė Lietuvoje neapriboja, todėl ir nematau šmeižto ar įžeidimo, nors to komentaro ir ne skaičiau.Sąžiningam žmogui, pareigūnui Š.nelimpa ir sąžiningas žmogus nebijo suirzusiu žmonių pasisakymų.Nemanau kad dėl to reikėtų teismus trukdyti yra svarbesniu dalyku, kuriuos teismai turėtų spręsti.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių