Quantcast

Už nusikaltimą nuteistas baltarusis naudojosi suklastota lietuviška tapatybės kortele

  • Teksto dydis:

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė baltarusį, kuris iš Lietuvos į Lenkiją bandė išvykti pasinaudodamas suklastota lietuviška tapatybės kortele.

Įtariama, kad šis užsienietis Baltarusijoje yra įvykdęs nusikaltimą ir beveik metus yra ieškomas šios šalies teisėsaugos.

Pirmadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė - Suvalkai, patikrinti sustabdė iš Lietuvos į Lenkiją išvykstantį maršrutinį autobusą Vilnius - Varšuva. Tikrindami juo vykusių keleivių dokumentus pasieniečiai nustatė, kad vieno vyro pateikta lietuviška asmens tapatybės kortelė, esą išduota 33-ejų piliečiui, yra visiška klastotė.

Keleivis buvo sulaikytas ir išlaipintas. Maršrutiniam autobusui leista toliau vykti į Lenkiją.

Kalvarijos pasieniečiai išsiaiškino, kad klastotę pateikęs asmuo, įtariama, yra 33-ejų Baltarusijos pilietis. Jis šioje šalyje yra nuteistas už nusikaltimą ir pasislėpęs nuo bausmės. Užsieniečio paiešką Baltarusijos teisėsauga paskelbė pernai birželį.

VSAT Varėnos rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki 4 metų.

Baltarusį pasieniečiai uždarė į areštinę.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 189 asmenis, kurių dėl įvairių nusikaltimų ar nusižengimų ieškojo Lietuvos ir užsienio valstybių teisėsauga. Dažniausiai tokie asmenys VSAT pareigūnams įkliuvo šalies oro uostuose (127 sulaikytieji) ir pasienyje su Baltarusija (29).

Pagal pilietybes daugiausiai sulaikyta Lietuvos piliečių – 145. Taip pat teisingumo neišvengė 15 Ukrainos, 10 Tadžikistano, 9 Baltarusijos bei dar 7 valstybių piliečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių