Quantcast

Už neatsargų gyvybės atėmimą Marijampolės medikas nuteistas dvejiems metams lygtinai

  • Teksto dydis:

Už neatsargų gyvybės atėmimą Marijampolės medikas nuteistas dvejiems metams lygtinai.

Kaip antradienį pranešė Marijampolės apylinkės teismas, G. K. nuteistas už tai, kad dirbdamas Marijampolės ligoninės vidaus ligų gydytoju netinkamai atliko teisės aktuose jam nustatytas pareigas, dėl ko pacientei atimta gyvybė.

Jam taip pat atimta teisė dirbti vidaus ligų gydytoju valstybinėse ir privačiose medicinos ir gydymo paslaugas teikiančiose įstaigose dvejus metus, šį terminą skaičiuojant nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos.

Anot teismo, jis neatliko galimų ligų objektyvaus ištyrimo, laboratorinių ir instrumentinių tyrimų rezultatų diferencinės diagnostikos, į pacientės ligos istoriją neįrašė ir nėra duomenų, kad vertino, atliktų laboratorinių tyrimų, taip pat paskirtų ir atliktų tyrimų rezultatų.

Be to, medikas, neįvertinęs tyrimų rezultatų ir nesant aiškios klinikinės diagnozės, nepaliko budinčio gydytojo stebėjimui, dėl ko nenustačius pacientei tinkamos diagnozės ir laiku netaikant tinkamo ligos gydymo bei neskiriant tinkamų medikamentų pastaroji mirė.

Teismas nustatė, kad tolesnė diagnostika neatlikta iki staigaus būklės pablogėjimo daugiau kaip tris dienas iš eilės, kurios buvo nedarbo ir švenčių dienos ir tai buvo „svarbiausia pasekmes nulėmusi priežastis“.

G. K. kaltės nepripažino, parodymus teismui pateikė raštu ir juos perskaitė teisiamojo posėdžio metu po nukentėjusiųjų ir liudytojų apklausų.

Teismas, ištyręs ir įvertinęs įrodymų tyrimų metu surinktus įrodymus sprendė, kad kaltinamojo kaltė įrodyta visiškai.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui per Marijampolės apylinkės teismo Marijampolės rūmus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonynas

Jonynas portretas
Klausimas tikriems medikams: ar Lietuvoje medikai patys perkasi viesosios atsakomybes ar panasu draudima, ar istaiga jiems perka ji? Nes tam draudimai ir reikalingi, kad gydytojas nebutu teisiamas uz tai, kad jis nera dievas, kuriuo jis privalo buti paciento akyse.

Anonimas

Anonimas portretas
KAIP MEDIKĄ MOKĖ TAIP JIS IR DIRBO...PAGALIAU REIKIA BAIGTI PARDAVINĖTI DIPLOMUS.

ALZ

ALZ portretas
Pagaliau bent viena "dog doctor" nuteis...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių