Quantcast

Už merginos išžaginimą vyrui lieka skirta laisvės atėmimo bausmė

Už merginos išžaginimą šilutiškiui lieka skirta laisvės atėmimo bausmė, nuosprendis nepakeistas ir nukentėjusiąją paveikti bandžiusiems dviem jo pažįstamiems, pranešė Generalinė prokuratūra.

Nuteistųjų skundus išnagrinėjęs Šiaulių apygardos teismas juos atmetė ir kaltinamiesiems asmenims dėl šiaulietės išžaginimo ir siekio paveikti skirtos laisvės atėmimo ir apribojimo bausmės.

Merginą išžaginusiam vyrui liko galioti 3 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, o poveikį nukentėjusiajai bandžiusiems daryti vyrams – laisvės apribojimas vieneriems metams, įpareigojant neišvykti iš gyvenamosios vietos bei dirbti arba būti registruotiems Užimtumo tarnyboje.

Šis apeliacinės instancijos teismo nuosprendis įsigalioja nuo jo paskelbimo dienos.

Bylos duomenimis, 2020 metų rugpjūčio mėnesį viename iš Šiaulių biliardo klubų kilo konfliktas tarp pažįstamų asmenų – merginos ir jos pakviesto pažįstamo, žymiai vyresnio vyro, kuris atvyko iš jos gimtojo Šilutės miesto.

Jiems kartu vaišinantis alkoholiniais gėrimais bare, vyras staiga užpuolė ir sudavė merginai kumščiu, tačiau vis tiek jie vėliau kartu grįžo į jos namus. Ten nukentėjusioji buvo dar kartą sumušta ir vėliau – išžaginta. Nustatyta, kad nusikalstamos veikos metu vyras buvo apsvaigęs nuo alkoholio ir narkotinių medžiagų.

Iš karto po įvykio moteris kreipėsi į policijos pareigūnus, kurie netrukus rado minėtą vyrą. Tiriant šią nusikalstamąją veiką du kaltinamojo pažįstami vyrai bandė paveikti nukentėjusiąją. Jie moteriai žadėjo atlygį, kad ši dėl išžaginimo duotų melagingus parodymus kaltinamojo naudai.

Ikiteisminį tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai. Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Šiaulių apylinkės prokuratūros prokuroras Gintaras Misevičius.

Kaltinamasis į teisiamųjų suolą sėdo ne pirmą kartą – praeityje vyras teistas 20 kartų, iš kurių paskutinius kartus dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo, viešosios tvarkos pažeidimo ir neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

litchujanijos ,,,teisingumas,,,

litchujanijos  ,,,teisingumas,,,  portretas
ypatingai pavojingam 20 kartu teistam recidyvistuj --lengvatines salygos uz ypatingai sunku nusikaltima... manau sekanty karta uz penkiu zmoniu nuzudyma a lia ,,,teismas,,, nuteis penkiom parom namu aresto......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių