Quantcast

Už kanapių kontrabandą iš Albanijos – vienuolika metų nelaisvės

  • Teksto dydis:

33 metų Akmenės rajono gyventojas V. J. ir 49 metų šiaulietis R. K. trečiadienį pripažinti kaltais dėl narkotikų kontrabandos iš Albanijos.

 

 

Šiaulių apygardos teismas trečiadienį pranešė jiems skyręs po 11 metų laisvės atėmimo ir nurodė konfiskuoti automobilį „Peugeot 206“, kuriuo gabenti kvaišalai, kai nuosprendis įsigalios.

Nustatyta, kad V. J. ir R. K., veikdami bendrininkų grupe ir iš anksto susitarę, neteisėtai laikė bei neturėdami leidimo per Lietuvos sieną gabeno labai didelį kiekį narkotinių medžiagų.

Bylos duomenimis, 2019 metų kovo mėnesį, būdami Albanijoje, jie automobilyje paslėpė apie 8 kilogramus kanapių antžeminių dalių. Narkotikai buvo supakuoti į 18 plastiko paketų ir paslėpti automobilio „Peugeot“ kėbule esančiuose ertmėse.

2019 metų kovo 9 dieną šiuo automobiliu vyrai kirto Lenkijos ir Lietuvos sieną. Narkotikus aptiko pasieniečiai, patikrinę mašiną.

Kaltinamųjų pateiktą versiją neva jie nežinoję, neieškoję ir nesiaiškinę, kad gabena narkotines medžiagas, teismas įvertino kaip nelogišką.

Anksčiau septynis kartus teistas V. J. ir 11 kartų teistas R. K., kuris šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmę taip pat už narkotikų kontrabandą, per ikiteisminį tyrimą teigė neturįs supratimo, kaip kanapės atsidūrė automobilyje.

Šiauliečiui R. K. taip pat buvo pateikti kaltinimai dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu. Mat automobilyje rastas netikras jo vardu išduotas vairuotojo pažymėjimas.

Bylos duomenimis, suklastotą vairuotojo pažymėjimą šis šiaulietis įgijo 2019 metų kovo 4 dieną Šiauliuose esančiame viename prekybos centre iš ikiteisminio tyrimo metu nenustatyto asmens.

Bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad V. J. ir R. K. padarytos nusikalstamos veikos įrodytos liudytojų duotais parodymais, ekspertų pateiktomis išvadomis, kriminalinės žvalgybos, kita byloje esančia medžiaga. Teismui nekilo abejonių, kad automobilis „Peugeot 206“ buvo įsigytas nusikalstamai veikai daryti.

Teismas atkreipė dėmesį, kad tarp pirmo ir antro vykimo į Albaniją buvo pakeisti šio automobilio valstybiniai numeriai, sugalvota ir pareigūnams nurodyta vykimo į užsienį versija – slidinėjimas – automobilio bagažinėje buvo šią versiją patvirtinanti slidinėjimo įranga.

Kaltinamųjų pateiktą versiją neva jie nežinoję, neieškoję ir nesiaiškinę, kad gabena narkotines medžiagas, teismas įvertino kaip nelogišką ir neįtikinamą. Ant juodų paketų su narkotikais ekspertai aptiko V. J. DNR pėdsakų.

Šis nuosprendis yra neįsiteisėjęs ir gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Post sovietine salis

Post sovietine salis portretas
11 metu uz kanapiu kontrabanda :))))))))). Net ir nezinau ka pasakyti;)))))))))) zmogzudziams duoda tiek ir maziau, o cia 11 metu ;)))))))
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių