Quantcast

Už atliekas įgyti 124 tūkst. eurai direktoriaus pavaduotojui gali kainuoti laisvę

  • Teksto dydis:

 Teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje įmonė bei jos buvęs gamybos direktorius kaltinami sudeginti privalomas atliekas nemokamai pridavę nepavojingų atliekų sąvartynui ir taip apgaule įgiję ne mažiau kaip 124 tūkst. eurų, antradienį pranešė prokuratūra.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas ir buvęs „Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centro“ (ŠRATC) direktoriaus pavaduotojas, jis kaltinamas netinkamai atlikęs tarnybos pareigas.

Manoma, jog jis neužtikrino bendrovės veiklos priežiūros ir kontrolės bei leido darbuotojams nesilaikyti atliekų priėmimo tvarkos reikalavimų. Jis gali būti baudžiamas bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atlikto ikiteisminio tyrimo duomenimis, buvęs privačios įmonės gamybos direktorius nuo 2018 metų lapkričio iki 2020 metų rugsėjo, įtariama, davė neteisėtus nurodymus pavaldiems darbuotojams ne mažiau kaip 4 tūkst. tonų sudeginti privalomų atliekų įmaišyti į techninį kompostą ir kartu su juo nemokamai priduoti nepavojingų atliekų sąvartynui.

Pasak pareigūnų, įtariama, kad minėta bendrovė suklastojo paslaugų suderinimo aktus ir išrašė sąskaitas-faktūras už tikrovėje neatliktas arba netinkamai atliktas atliekų tvarkymo paslaugas.

Remiantis tyrimo duomenimis, tokiu būdu buvęs privačios bendrovės gamybos direktorius įmonės naudai galėjo įgyti „Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centrui“ priklausantį turtą.

Valstybė už atliekas, išvežtas į sąvartyno kaupą kartu su techniniu kompostu, negavo bent 40 tūkst. eurų mokesčių.

Valstybė už atliekas, išvežtas į sąvartyno kaupą kartu su techniniu kompostu, negavo bent 40 tūkst. eurų mokesčių už aplinkos teršimą sąvartyne šalinamomis atliekomis.

Už apgaule įgytą didelės vertės svetimą turtą numatomas laisvės atėmimas iki aštuonerių metų, už dokumentų klastojimą ir disponavimą jais – laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Šiaulių apylinkės teismui perduotai bylai vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūra, tyrimą pradėjo STT pranešimų nagrinėjimo skyrius, jį atliko tarnybos Šiaulių valdybos pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių