Quantcast

Už 305 kg hašišo kontrabandą nuteistas bendrovės vadovas ir vairuotojas

Šiaulių apygardos teismas antradienį už daugiau kaip 300 kilogramų hašišo kontrabandą paskyrė 11 metų laisvės atėmimo bausmes bendrovės vadovui ir vilkiko vairuotojui.

Kaip BNS informavo teismo atstovas Vytautas Jončas, jie taip pat pripažinti kaltais dėl neteisėto ginklo laikymo: pas abu vyrus kratų metu rasti dujiniai pistoletai.

Bylos duomenimis, bendrovės vadovas Vytautas Bartašius 2017 metų pradžioje nurodė savo pavaldiniui, vairuotojui Sauliui Burkui, vilkiku nutempti priekabą į Nyderlandus ir ten ją palikti nenustatytiems asmenims.

S. Burkui priekabą nutempus, Nyderlanduose joje įrengta slėptuvė, į kurią sukrautas hašišas. Vėliau automobilyje taip pat rastos 27 tabletės ekstazio.

Vasario 13 dieną S. Burkus vėl nuvyko į Nyderlandus ir iš ten partempė priekabą su paslėptais narkotikais į Lietuvą.

Tačiau čia vasario 22 dieną jie buvo sulaikyti policijos pareigūnų, kurie aptiko narkotikus.

Abu anksčiau neteisti vyrai neigė gabenę narkotikus ir tikino nieko nežinoję apie nelegalų krovinį.

Vis dėlto teismas įvertino, jog byloje esančių liudytojų parodymų ir kriminalinės žvalgybos surinktų duomenų pakanka įrodyti jų kaltę veikiant bendrininkų grupėje.

Nuosprendžio įsiteisėjimo nuteistieji laukia laisvėje: jiems skirti rašytiniai pasižadėjimai neišvykti, skirti keliolikos tūkstančių eurų dydžio užstatai.

Šis nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių