Quantcast

Ukrainietė pasieniečiams nenorėjo atiduoti klastotę pateikusio sūnaus

  • Teksto dydis:

Ukrainos pilietį dėl, įtariama, suklastoto pažymėjimo sulaikyti siekę pasieniečiai turėjo įkalbinėti jo motiną, kad ši vyrą paleistų.

Moteriai skirta administracinė bauda, antradienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pirmadienį  VSAT Pagėgių  pasienio rinktinės Kybartų pasienio užkardos pareigūnai Kybartų punkte tikrino iš Lietuvos į Karaliaučių vykusio automobilio „Renault Fluence“ ir jį vairavusio 34 metų Ukrainos piliečio dokumentus. Automobiliu taip pat vyko 52-ejų Ukrainos pilietė, vairuotojo mama.

VSAT pareigūnams vyras pateikė tvarkingus automobilio ir tapatybės dokumentus, tačiau užsieniečio turėtas vairuotojo pažymėjimas sukėlė įtarimų. Nustatyta, kad tai, kaip įtariama, klastotė.

Pasieniečiai vyro paprašė išlipti iš „Renault Fluence“, tačiau keleivė to padaryti neleido.

Pasak VSAT, moteris iš vidaus užrakino automobilio dureles, apglėbė vairuotoją ir jo nepaleido taip trukdydama pareigūnams sulaikyti nusikalstamos veikos padarymu įtariamą asmenį.

Pasieniečiai jėgos nusprendė nenaudoti ir per uždarytą langą įkalbinėjo susijaudinusią moterį atidaryti dureles ir paleisti sūnų, kad būtų išvengta didesnių problemų.

Maždaug po 15 minučių įkalbinėjimo moteris taip ir padarė, o VSAT pareigūnai vyrą sulaikė.

Dėl dokumento suklastojimo ir disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Už tokį nusikaltimą ukrainiečiui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų. Po apklausos vairuotoją VSAT pareigūnai uždarė į areštinę.

Keleivei ukrainietei už statutinio valstybės tarnautojo teisėto nurodymo nevykdymą  skirta 90 eurų administracinė bauda. Atlikus visus formalumus užsienietė paleista.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
biurokratinis kapitalistinis reketas tai taip mes /draugaujam su ukraina geda runkelyniams mankurtams ar negalejo zmoniskai isiaiskint ne reikia pinigu.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių