Quantcast

Tyrimas dėl A. Paleckio bendražygių: atliekamos kratos, reiškiami įtarimai

Lietuvos generalinė prokuratūra ketvirtadienį pranešė apie teisėsaugos atliekamas kratas, reiškiamus įtarimus ir kitus procesinius veiksmus tyrime dėl už šnipinėjimą Rusijai nuteisto Algirdo Paleckio įsteigto „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ veiksmų.

„Šiuo metu sulaikytų asmenų nėra“, – skelbia prokuratūra.

Pasak jos, kol kas daugiau informacijos apie įtariamuosius, jų veiksmus bei kitus tyrimo duomenis kol kas nebus teikiama.

Su asociacijos vadove Erika Švenčioniene, taip pat jos nariu Kazimieru Juraičiu BNS nepavyko susisiekti.

Su asociacijos vadove Erika Švenčioniene, taip pat jos nariais Kazimieru Juraičiu ir Dmitrijumi Glazkovu BNS susisiekti nepavyko.

K. Juraitis vėliau savo „Facebook“ paskyroje pranešė, kad teisėsauga kratas atliko jo paties bei kitų asociacijos atstovų E. Švenčionienės, Mindaugo Ramoškos gyvenamosiose patalpose, o E. Švenčionienė išvežta apklausai.

Pats K. Juraitis sako sulaukęs teisėsaugos kvietimo į apklausą penktadienį.

Įtarimai organizacijos nariams reiškiami tyrime dėl padėjimo kitai valstybei veikti prieš Lietuvą.

Teisėsauga atlieka ir kitą ikiteisminį tyrimą dėl A. Paleckio parašo ant „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ steigimo dokumentų. Jie buvo pasirašyti A. Paleckiui jau atliekant laisvės atėmimo bausmę už šnipinėjimą Kauno tardymo izoliatoriuje.

Jis yra nuteistas dėl šnipinėjimo Rusijos žvalgybai, jam skirta reali šešerių metų laisvės atėmimo bausmė.

I. Gelūno / BNS nuotr.

Šią savaitę teismas taip pat pradėjo nagrinėti Generalinės prokuratūros prašymą likviduoti asociaciją kaip neteisėtai įsteigtą. Anot prokuratūros, asociacijos dokumentuose nurodyta jos veikla neatitinka tikrosios, o tikrieji organizacijos tikslai yra neteisėti ir prieštarauja viešajai tvarkai.

Teisėsaugos dėmesio „Tarptautinis geros kaimynystės forumas“ sulaukė po jos atstovų apsilankymo Maskvoje, kur jos atstovai susitiko su Rusijos visuomenės rūmų atstovais ir surengę spaudos konferenciją kėlė abejones dėl dabartinės Lietuvos valdžios išrinkimo teisėtumo, kaltino ją darant ekonominę žalą ir bauginant savo piliečius dėl galimo Rusijos įsiveržimo.

Anksčiau E. Švenčionienė su bendražygiais lankėsi Baltarusijoje, susitiko su jos autoritariniu vadovu Aliaksandru Lukašenka.

Prieš kelias savaites „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ nariai skelbė vyksiantys į Rusijos okupuotą Rytų Ukrainos dalį, kur ketino stebėti Maskvos rengtus pseudoreferendumus dėl šių teritorijų aneksijos.

E. Švenčionienė sakė, kad jai nepavyko nuvykti į Donbasą dėl sudarytų „labai didelių dirbtinių kliūčių“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

elektriku aferistu geroves valstybe

elektriku aferistu geroves valstybe portretas
laisve...demokratija....kratos sulaikymai ir priverstinis medikamentinis gydimas kitaip galvojantiems....sakyciau gyvenam labai amerikietiskai labai grazi gera ir teisinga banku vergu sukurta nuzmoginimo sistema.......

to- Tremtinė

to- Tremtinė portretas
tu esi padugnė, o ne tremtinė. Aš esu tremtinė ir ŽINAU-nei vienas tremtinys ar tremtinė NEGARBINS tokių brusų kaip švenčionienė ir visą jos šaiką, kaip ir jos šiame judėjime. ,,Visuomeninis Judėjimas TEISINGUMO AUŠRA'' Glejo tiksliau pasivadindi - Mes-UŽ Putiną.

lietuvė

lietuvė portretas
prietrankų gauja. kodėl iki šiol juos visus neuždarfė ar nedeportavo į Rašą-parašą? Kas juos palaiko , turbūt tie besmegeniai iš šio Švenčionėnės judėjimo. Smegenų pas juos- ,,O'', tik siulas, laikantys ausis. Ar fiureris lili,,Putinaas'' išplovė, ar pragėrė su ,,Русская водка''. Pažiūrėkit šį ,,judėjimą''---Visuomeninis Judėjimas TEISINGUMO AUŠRA
VISI KOMENTARAI 143

Galerijos

Daugiau straipsnių