Quantcast

Tyčia padegtas BMW sukėlė aplinkosaugininko pyktį: to negalime toleruoti!

  • Teksto dydis:

Internete sparčiai plinta vaizdo įrašas, kuriame BMW virto ugnies fakelu. Tiesa, automobilis padegtas tyčia, o tai įsiutino buvusį aplinkosaugininką Liną Jonauską. Pasak specialisto, tokių veiksmų negalima toleruoti, ypač, kai jie sparčiai populiarėja ir tampa madingi internete.

Vaizdo įraše matyti BMW lietuviškais registracijos numeriais, tačiau vaikinai kalba rusiškai. Automobilis stovi plyname lauke – tiek BMW, tiek iki jo vedančios vėžės apipilamos degiu skysčiu, o vos po kelių sekundžių įsiplieskia didelė ugnis.

Aplinkosaugininkas L. Jonauskas pasipiktino tokiu sparčiai plintančiu vaizdo įrašu. „Ar taip žmonės sutinka Aplinkos ministerijos naujieną, kad už seno automobilio utilizaciją negaus kompensacijos įsigiję dviratį ar paspirtuką? Tikiuosi, kad ne. Tokie automobilių degintojai negali būti toleruojami! Tikiuosi, ši „Tik Toko“ „žvaigždė“ bus tinkamai nubausta už taršą ir padarytą žalą aplinkai. Simonai Gentvilas, Olga Vėbriene,  Aplinkos apsaugos agentūra, Aplinkos apsaugos departamente, Lietuvos policija – laukiu reakcijos ir veiksmų. Matote socialiniuose tinkluose besipuikuojančių žalinga aplinkai veikla? Praneškite! Netoleruokite tokio elgesio!“ – ragino L. Jonauskas.

Stop kadras

Tiesa, po viceministro įrašu Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis patikino, kad veiksmas vyko ne Lietuvoje, o Moldovoje.

Tai, kad vaizdo kamera užfiksuotas incidentas įvyko ne Lietuvoje, byloja ir Komunikacijos skyriaus vyriausiosios specialistės Revitos Janavičiūtės atsakymas. „Dėl tokio atvejo policija pranešimo nėra gavusi. Dėl galimos žalos gamtai tokiais atvejais reikėtų kreiptis į Aplinkos apsaugos departamentą“, – teigė policijos atstovė.

R. Janavičiūtės teigimu, atsakomybę dėl svetimo turto sugadinimo numato Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 187 straipsnis (Turto sunaikinimas ar sugadinimas).

 

 

Įvertinti žalą gamtai – sudėtinga

Aplinkos apsaugos departamento Komunikacijos skyriaus vyr. specialistė Jurgita Jasiūnienė teigė, kad padarytą žalą gamtai įvertinti nebūtų lengva – tam prireiktų tyrimo. „Neįmanoma įvertinti iš akies ir pasakyti. Būtų atliekamas tyrimas. Kolegos tokių įvykių, kur būtų specialiai taip padaryta – neprisimena. Žalą įvertinti sudėtinga, todėl ir būtų atliekamas tyrimas, skaičiuojama. Taip pat policija tirtų už tyčinius padegimus“, – portalo žurnalistams teigė J. Jasiūnienė.

Tokių atvejų, kai automobilis padegamas tyčia, o vaizdo įrašas patalpinamas internete – būta ir anksčiau. Didelį visuomenės pasipiktinimą praėjusių metų spalį sukėlė „YouTube“ žvaigždė Michailas Litvinas, internete pasidalijęs vaizdais, kaip tyčia sudegina prabangų „Mercedes-Benz“ automobilį. Vaizdo įrašas  „YouTube“ šiuo metu peržiūrėtas daugiau nei 22 milijonus kartų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Karlas

Karlas portretas
Siaip tai sneka ne rusiskai, zurnaliuga gal neskiria...? Ir nesuprantu kam maskuoti veida, jei paskui jau ji rodai? Kam pradzioje uztusuoti numerius, jei paskui jie puikiai matomi? :) :)

Gf

Gf portretas
Juk tai vyksta ne lietuvoi asilai kam dėsit bauda

Rytis

Rytis portretas
Pasiulymas aplinkosaugininkui tiek daug nesinervoti, truks kokia kraujagysle, insultas istiks...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių