Quantcast

Turto bankas prašo prokuratūros įvertinti galimą spaudimą aukciono dalyviui

  • Teksto dydis:

Turto bankas prašo Vilniaus apygardos prokuratūros įvertinti aukcioną, kurio metu parduotas gyvenamosios patalpos Vilniaus rajone.

Surinkti duomenys leidžia manyti, kad vienam iš aukciono dalyvių galėjo būti daromas spaudimas, siūloma susitarti ir nesivaržyti įsigyjant turtą, pranešė Turto bankas.

Vasarį vykusiame aukcione Turto bankas pardavinėjo buto dalį Vilniaus rajone – įvykus aukcionui į banką kreipėsi aukciono dalyvis, pranešdamas apie galimai patirtą spaudimą, esą į turto apžiūrą atvykęs asmuo galimai iš kaimynų sužinojo būsto nuomininko kontaktus ir vėliau jam siūlė pinigų, jog šis nesivaržytų aukcione.

Nurodoma, kad buvo siūlomas ir kitas būdas „susitarti“: reikalauta, kad nuomininkas sumokėtų 1 tūkst. eurų, jog interesantas nekeltų kainos ir aukcione nesivaržytų.

Turto banko vertinimu, tokia veikla, gali turėti sukčiavimo ir turto prievartavimo požymių.

„Įvertinę asmens pažeidžiamumą nusprendėme patys inicijuoti kreipimąsi į teisėsaugą. Šiuo atveju kalbame ne tik apie galimai nukentėjusį asmenį, bet ir apie žalą valstybei, kai galimai neteisėtais būdais buvo bandoma riboti konkurenciją atvirame elektroniniame aukcione“, – pranešime sakė Turto banko vadovas Mindaugas Sinkevičius.

Turto bankas ketina inicijuoti teisės aktų pakeitimus, siūlydamas įstatymuose numatyti galimybę iš aukcionų eliminuoti asmenis ar įmones, jei būtų nustatyta, kad šios darė kokį nors poveikį kitiems aukcionų dalyviams.

Anot pranešimo, teisėsaugai įvertinti perduoto aukciono dalyvių tapatybės ir varžymosi aplinkybės Turto bankui yra žinomos, tačiau nebus viešai atskleidžiamos.


Šiame straipsnyje: Turto bankasspaudimasaukcionas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių