Quantcast

Trys treneriai bus teisiami dėl dopingo platinimo

  • Teksto dydis:

Lietuvos teisėsauga teismui perdavė bylą, kurioje trys treneriai kaltinam draudžiamų dopingo medžiagų gabenimu, laikymu ir platinimu bei psichotropinių medžiagų laikymu.

Kaltinimai šioje byloje pateikti trims asmenims: Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentui Bronislavui Vyšniauskui, Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro treneriui ir sporto centro treneriui.

Anksčiau skelbta, kad vienas iš įtariamųjų šioje byloje – dviračių treko sprinto rungties treneris Antanas Jakimavičius.

Kitų asmenų atžvilgiu ikiteisminis tyrimas nutrauktas, nustačius, kad jų veikose nėra nusikaltimo, pirmadienį pranešė prokuratūra.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas 2017 metų liepos pabaigoje pagal Lietuvos antidopingo agentūros pareiškimą apie galimą neteisėtą disponavimą tam tikromis dopingo medžiagomis, turint tikslą jas parduoti ar kitaip platinti.

Per ikiteisminį tyrimą atliktos kratos, įvairios ekspertizės, bylą sudaro aštuoni tomai. Be kaltinamųjų, apklausti dar 28 asmenys.

Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentas kaltinamas savo gyvenamojoje vietoje, giminaičių gyvenamojoje vietoje ir sporto klubo patalpose neteisėtai laikęs dopingo medžiagų, turėdamas tikslą jas platinti.

Pasak prokuratūros, visos šio kaltinamojo turėtos medžiagos priskiriamos anabolinių ir androgeninių steroidų grupei, jos skirtos raumenų masei didinti, jėgai auginti.

Iš viso per kratas šio asmens gyvenamojoje vietoje, giminaičių gyvenamojoje vietoje ir sporto klubo patalpose rasta daugiau kaip 20 flakonų, apie 40 pakuočių, daugiau nei 80 ampulių ir daugiau nei tūkstantis tablečių įvairių draudžiamų medžiagų.

Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentas taip pat kaltinamas draudžiamų medžiagų gabenimu. Atliekant ikiteisminį tyrimą surinktų duomenų visuma leidžia pagrįstai įtarti, kad kaltinamasis paprašė kito asmens nugabenti lagaminą su dideliu kiekiu draudžiamų medžiagų į giminaičių namus. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, savo nusikalstamų veiksmų nesupratęs asmuo lagaminą nuvežė ir ten laikė, kol per kratą lagamino neaptiko pareigūnai.

Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentui taip pat pateikti kaltinimai dėl psichotropinių medžiagų – tablečių laikymo, neturint tikslo jų parduoti ar kitaip platinti.

Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro treneris kaltinamas gyvenamojoje vietoje, sodo namelyje ir kito asmens gyvenamojoje vietoje neteisėtai laikęs dopingo, turint tikslą platinti.

Kaltinamojo laikytos medžiagos priskiriamos anabolinių ir androgeninių steroidų grupei, taip pat augimo hormono ir augimo hormono išsiskyrimą skatinančių medžiagų grupei.

Iš viso per kratas šio asmens gyvenamojoje vietoje, sodo namelyje ir kito asmens gyvenamojoje vietoje rastas švirkštas su tirpikliu, keletas buteliukų, flakonų, pakuotė ir apie 50 ampulių įvairių draudžiamų medžiagų.

Šis treneris taip pat kaltinamas draudžiamų medžiagų gabenimu. Įtariama, kad jis paprašė kito asmens, jog šis iš Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro į savo namus parsivežtų dalį draudžiamų dopingo medžiagų. Asmuo, kaip įtariama, žinodamas, kad tai draudžiamos dopingo medžiagos, nugabeno jas į savo namus ir ten laikė, kol jų neaptiko pareigūnai.

Trečiajam asmeniui, sporto centro treneriui, kaltinimai šioje byloje pateikti dėl neteisėto psichotropinių medžiagų – tablečių laikymo, neturint tikslo jų parduoti ar kitaip platinti.

Nė vienas iš trijų kaltinamųjų savo kaltės nepripažįsta.

Jiems gresia laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Byla artimiausiu metu bus perduota Klaipėdos apylinkės teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipediete

Klaipediete portretas
Ir visas sitas brudas buvo pumpuojamas musu sportuojantiems vaikams,o gal tik patys treneriai vartojo?

DGVS

DGVS portretas
sporto pseudo elitas.......kokia gėda........ bet visiems pox....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių