Quantcast

Trys panevėžiečiai bus teisiami dėl trylikos katalizatorių vagysčių

  • Teksto dydis:

Trys panevėžiečiai įtariami pavogę 13 katalizatorių, pasikėsinę pavogti dar du ir padarę automobilių savininkams beveik 20 tūkst. eurų turtinę žalą.

Panevėžio apylinkės prokuratūros prokuroras Paulius Jasiukaitis surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl katalizatorių vagysčių, pirmadienį pranešė prokuratūra.

Pernai rudenį Panevėžio mieste bei rajone užregistruota daug vagysčių iš automobilių. Prie daugiabučių, gatvėse ar net privačių namų kiemuose paliktus automobilius savininkai po nakties rasdavo išpjautais katalizatoriais. Nuostolius nukentėjusieji įvertino nuo 800 iki 2 tūkst. eurų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas, jį atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai, o tyrimui vadovavo Panevėžio apylinkės prokuratūros prokuroras P. Jasiukaitis.

Atliekant ikiteisminį tyrimą, gruodžio pabaigoje su įkalčiais Panevėžyje kriminalistai sulaikė 28 metų Š. R. ir 30-metį R. Š. Jie įkliuvo su specialiais įrankiais metalui pjauti ir dviem ką tik išpjautais katalizatoriais. Netrukus sulaikytas vieno jų brolis, 29 metų K. Š.

Š. R. pateikti kaltinimai dėl keturių vagysčių bei vieno pasikėsinimo ją įvykdyti. Dar dvi vagystes jis kaltinamas įvykdęs veikiant bendrininkų grupėje su R. Š. Trečiajam kaltinamajam pateikti kaltinimai dėl septynių katalizatorių vagysčių bei vieno pasikėsinimo tai padaryti.

Pasak prokuroro, kaltinamieji dažniausiai vogė iš „Toyota Prius“ markės automobilių. Vienas katalizatorius pavogtas iš visureigio „Lexus“. Iš jo išpjautą 2 tūkst. eurų vertės detalę kaltinamasis teigia pardavęs metalo supirktuvėje už 100 eurų.

Byla perduota nagrinėti Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmams.

Už svetimo turto pasisavinimą Baudžiamasis kodeksas numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki 6 metų. Dėl didelės vertės turto pasisavinimo gresia laisvės atėmimas iki 8 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
kaune , vilniuje negeba policija dirbt , o gal patys vagia
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių