Quantcast

Trečiąkart įkliuvęs kontrabandininkas iš Mažeikių ir vėl turėjo ryšio blokavimo įrangą

  • Teksto dydis:

Kaune pasieniečiai sulaikė Mažeikių rajono gyventoją ir jo vairuotą automobilį „VW Passat“, kuriuo buvo gabenami 2 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių. Šis vyras pasieniečiams su tokiais kroviniais šiemet įkliuvo jau trečią kartą. Visais atvejais jis dar turėjo ryšio blokavimo įrangą.

 

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Specialiosios paskirties skyriaus Pagėgių komandos pareigūnai, turėdami informacijos, Kaune ketvirtadienį patikrinti sustabdė automobilį „VW Passat“ lietuviškais numeriais. Jį vairavo tvarkingus asmens dokumentus turėjęs 48-erių Mažeikių rajono gyventojas.

Patikros metu mašinos bagažinėje pasieniečiai aptiko 2 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis. Automobilio viduje rasta įjungta ryšio blokavimo priemonė.

VSAT nuotr.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėta administracinės bylos teisena. Vyrui gresia bauda nuo 5700 iki 6 tūkst. eurų bei automobilio konfiskavimas.

Šis Mažeikių rajono gyventojas pasieniečiams šiemet įkliuvo jau trečią kartą. Visus tris kartus jis ne tik gabeno po 2 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių, bet turėjo ir ryšio blokavimo priemones. Kontrabandininkas prieš tai skirtų tūkstantinių baudų nėra sumokėjęs. Jo turėtos ryšio blokavimo priemonės konfiskuotos.

Mažeikių rajono gyventojas po apklausos paleistas, jam įteiktas šaukimas atvykti į bylą nagrinėsiantį teismą. Cigaretės ir automobilis „VW Passat“ saugomi Rociškių pasienio užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių