Quantcast

Traukiniu gabentuose betoniniuose blokuose – cigarečių kontrabanda už 100 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Šią savaitę muitininkai traukiniu gabentuose betoniniuose blokuose aptiko 100 tūkst. eurų vertės cigarečių kontrabandą, ketvirtadienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Antradienį Kenos geležinkelio posto muitinės pareigūnai atrinko patikrai vieną iš Baltarusijos atvažiavusio traukinio vagonų, kuriame buvo gabenamas vienos Baltarusijos statybinių medžiagų įmonės krovinys – 68 vnt. dviejų rūšių betoninių pamatinių blokų.

Pareigūnams įtarimų sukėlė krovinio svoris: pasvėrus du blokus, tarp mažesnio ir beveik dvigubai didesnio tebuvo vos apie 100 kilogramų skirtumas.

Vieną iš blokų pragręžus, įtarimai, kad didesni blokai gali būti tuščiaviduriai, tik sustiprėjo. Tačiau, pasak muitininkų, išardyti net ir vieną bloką nebuvo lengva: betono skaldymui teko panaudoti perforatorius, po to – pjauti geležinės armatūros karkasą, o tuomet susidurta su metaliniu „karstu“, kuriame rasta „Fest“ cigarečių kontrabanda.

Pasak muitininkų, nors metalinės dėžės kraštai buvo izoliuoti silikonu, dalis viduje buvusių rūkalų buvo peršlapę.

„Muitinės pareigūnai neabejoja, kad cigaretės buvo slepiamos dar blokų gamybos proceso metu, tiesiog užliejant metalines dėžes betonu“, – rašoma pranešime.

Iš viso blokuose rasta 30 tūkst. pakelių cigarečių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 106 tūkst. eurų.

Muitinės kriminalinėje tarnyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Pasak Muitinės kriminalistų, cigarečių kontrabandos gabenimas geležinkelio transportu – viena iš pastarųjų metų kontrabandos tendencijų.

Neretai rūkalai slepiami pačių vagonų konstrukcijoje ar atskiriant vagono patalpą papildoma, imitacine sienele. Priedangos kroviniu tokiai traukinių vagonuose slepiamai kontrabandai paprastai tampa mediena ar – statybinės medžiagos.

Rūkalų kontrabanda pamatiniuose blokuose irgi nėra visai naujas reiškinys – 2013 metais Raigardo kelio poste muitinės kriminalistai sulaikė vilkiku iš Baltarusijos gabentą panašių blokų krovinį. Nors paprastai tokie blokai būna pilnaviduriai, šie buvo išlieti su tuščiomis ertmėmis, kurių kiekvienoje sutilpo maždaug keturios dėžės cigarečių. Iš viso tada rasta apie 79 tūkst. pakelių cigarečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių