Quantcast

Toli nepaspruko: miške avariją patyrusiame automobilyje – iš Ruklos pabėgę migrantai

  • Teksto dydis:

Teisėsaugos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl dviejų nepilnamečių nelegalių migrantų neteisėto gabenimo per valstybės sieną, disponavimo narkotinėmis medžiagomis ir ginklu su šaudmenimis.

Ikiteisminį tyrimą atliekančių Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų duomenimis, penktadienį, apie 10 val., Jonavos rajone, netoli nuo Gaižiūnų poligono, miško kelyje buvo aptiktas galbūt avariją patyręs Čekijoje registruotas automobilis „Škoda Octavia“.

Automobilyje buvo du suaugę vyrai ir du nepilnamečiai jaunuoliai, visi keturi – užsienio valstybių piliečiai.

Kaip pirmadienį pranešė prokuratūra, įtariama, kad du Indijos piliečiai, pateikę pareigūnams laikinus leidimus gyventi Čekijoje, vežė septyniolikmetį Afganistano pilietį ir netrukus aštuonioliktą gimtadienį švęsiantį Irako pilietį – nelegaliai į Lietuvą patekusius migrantus.

Nustatyta, kad abu nepilnamečiai buvo apgyvendinti Ruklos pabėgėlių priėmimo centre ir iš jo neteisėtai pasišalino.

Nustatyta, kad abu nepilnamečiai buvo apgyvendinti Ruklos pabėgėlių priėmimo centre ir iš jo neteisėtai pasišalino.

Apžiūrėdami automobilį pareigūnai daiktadėžėje aptiko talpą, jo viduje buvo aitriai kvepiančios, kaip įtariama, augalinės kilmės narkotinės medžiagos. Tęsiant automobilio apžiūrą, po viena iš sėdynių buvo rasta ir nedidelė dėžė, o joje – pistoletas bei šoviniai.

Indijos piliečiai buvo sulaikyti, šiuo metu jie yra suimti dviem mėnesiams, o abu nepilnamečiai sugrąžinti į Ruklos pabėgėlių priėmimo centrą.

Atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną, neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais bei šaudmenimis ir neteisėto disponavimo nedideliu kiekiu narkotinių medžiagų be tikslo jas platinti.

Nuo birželio 1 dienos už neteisėtą asmenų gabenimą per Lietuvos sieną yra nuteista 14 asmenų. Vienas iš jų nubaustas 1,5 metų laisvės atėmimo bausme, aštuoni – baudomis nuo 5100 iki 15 000 eurų, penki – areštu nuo nuo 39 iki 90 parų. 12-ai iš jų skirtos bausmės buvo sumažintos trečdaliu.

Šiuo metu 40 ikiteisminių tyrimų dėl neteisėto asmenų gabenimo per valstybės sieną. Įtarimai pareikšti dar 73 asmenims.

Už neteisėtą valstybės sienos perėjimą du asmenys nubausti 2550 eurų ir 5000 eurų baudomis, dar šeši – areštu nuo 18 iki 75 parų. Visiems šiems kaltinamiesiems teismo baudžiamuoju įsakymu bausmės buvo sumažintos trečdaliu.

Šiuo metu įtarimai dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pareikšti 63 asmeniui, atliekami 25 ikiteisminiai tyrimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bdfb

bdfb portretas
Milijonai eitų šitiems parazitams išlaikyti

wefwefwe

wefwefwe portretas
Mažos baudos reikia 1 milijoną ar du už užstatą.

:D

:D portretas
:DDD
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių