Quantcast

Tiriant „Go Planet Travel“ žlugimą, bus prašoma užsienio šalių teisinės pagalbos

  • Teksto dydis:

Apie tūkstantį klientų apgavusios turizmo organizatorės „Go Planet Travel“ žlugimo tyrimas plėsis už Lietuvos ribų - teisėsaugininkai sieks užsienio valstybių teisinės pagalbos. Generalinė prokuratūra BNS pranešė, kad šiame didelės apimties tyrime pradėti rengti teisinės pagalbos prašymai užsienio valstybėms.

Generalinės prokuratūros atstovė Rita Stundienė BNS teigė, kad dėl konfidencialumo kol kas nebus atskleisti užsienio valstybių pavadinimai.

Pernai „Go Planet Travel“ pradėjus veiklą Lietuvoje, netiesioginis šios įmonės akcininkas buvo Kipro gyventojas Chambi Charalambous (Chambis Charalambosas). Jis valdė Kipre registruotą holdindą „Grand Go Group“, kuriam Lietuvoje priklauso atvykstamojo iš išvykstamojo turizmo bendrovės „Go Baltic Travel“ bei „Go Planet Travel“.

Šiemet gegužės pradžioje pranešta, kad už neskelbiamą kainą holdingą „Grand Go Group“ įsigijo verslininko Sauliaus Vaitkevičiaus valdoma „WPI investments“.

Generalinės prokuratūros atstovai BNS informavo, kad šiuo metu pranešimai apie įtarimus įteikti penkiems asmenims, o artimiausiu metu ketinama paskirti ūkinės ir finansinės veiklos tyrimą.

„Siekiant užtikrinti galimų civilinių ieškinių ar turo konfiskavimą, laikinai apribotos įtariamųjų asmenų ir bendrovės nuosavybės teisės“, - BNS pranešė Generalinė prokuratūra.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro Ikiteisminio tyrimo valdyba tiria galimą sukčiavimą, „Go Planet Travel“ nusikalstamą bankrotą bei dokumentų suklastojimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

go

go portretas
po keliu menesiu atidarys kita agentura ir taip toliau...uz kieno pinigus buvo atidaryta siat agentura?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių