Quantcast

Tiksinti bomba Marijampolės policijoje nusikenksmino pati: ar tikrai?

  • Teksto dydis:

Karjeros policijoje pabaigoje net du kartus į jos suvestines apie išskirtiniausius paros įvykius patekęs Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Reagavimo skyriaus vyriausiasis patrulis T. M. jau nebedirba šiose pareigose. Tačiau iš tarnybos policijoje, kuriai atidavė daugiau kaip 20 metų, jis nebuvo išvarytas, o išėjo savo noru. Kaip paaiškėjo, per abu išpuolius, po kurių buvo sulaikytas, jis turėjo nedarbingumą.

Skandalingas rekordininkas

Kaip jau rašyta, kolegoms teko sulaikyti ir patalpinti į areštinę T. M. net du kartus per pusantro mėnesio. O antrąjį kartą – dėl to, kad smurtavo prieš moterį, prie kurios po ankstesnio incidento, užregistruoto kovo 12-ąją Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno ligoninės Vaikų ligų skyriuje, į kurį ši buvo paguldyta su judviejų vaiku, jam buvo uždrausta artintis.

Nepaisant to, kad po minėto išpuolio ligoninėje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl grasinimo nužudyti arba žmogaus terorizavimo, šis savo emocijų nesuvaldantis policininkas nuo tarnybos nušalintas nebuvo.

Kovo 12-osios išpuolio minėtos gydymo įstaigos palatoje tyrimas taip pat baigėsi ne taip, kaip tikėtasi po kilusio ažiotažo pranešus apie šį įvykį. O Policijos departamento suvestinės tada pranešė, kad tą sekmadienį, apie 10.52 val., į Kauno policiją kreipėsi 1997 metais gimusi moteris, kuri pareiškė, kad tą pačią dieną, apie 9.30 val., Kaune, Baltijos gatvės ligoninėje, jai grasino vyras, gimęs 1980 metais. Šis Marijampolės apskrities VPK pareigūnas uždarytas į areštinę. Anot tada savo kolegą sulaikiusių Kauno policininkų, dėl to, kad, nukentėjusiosios teigimu, tai buvo jau ne pirmas toks šio buvusio jos sugyventinio išpuolis.

Dvigubi standartai

Marijampolės apskrities VPK atstovė tada taip pat portalui kauno.diena.lt teigė, kad komisariato vadovams apie sudėtingą situaciją šio pavaldinio šeimoje ir ten vykstančius konfliktus žinoma. Yra buvę dėl to iškvietimų ir anksčiau, tačiau ne dėl paties pareigūno veiksmų.

Sakė tada pašnekovė, kad dar neapsispręsta ir, ar pradėti dėl incidento Kauno ligoninėje tarnybinį patikrinimą. Tačiau akcentavo, kad, jeigu jis bus pradėtas, kolega bus nušalintas nuo pareigų, nepaisant to, kad jokių galiojančių nuobaudų tarnyboje jis neturi.

Kauno teisėsaugininkai, pradėję ikiteisminį tyrimą dėl incidento ligoninėje, paleido savo kolegą iš areštinės jau kitą dieną, skirdami jam švelnesnes kardomąsias priemones už suėmimą – jau minėtą draudimą artintis prie nukentėjusiosios ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti iš gyvenamosios vietos.

Antras dublis

Nepraėjus nė pusantro mėnesio, šis Marijampolės apskrities VPK pareigūnas vėl pateko į Policijos departamento suvestines. Jose vėl pranešta, kad balandžio 24-ąją – 1.51 val. jis viename Marijampolės Draugystės gatvės bute konflikto metu smurtavo prieš tą pačią moterį. Ši buvo neblaivi (2,33 prom.). Jis – blaivus ir ne tarnybos metu. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo savo šeimos nariui, už ką gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Po naujo incidento, susijusio su kolega T. M., Marijampolės apskrities VPK atstovė portalui kauno.diena.lt patikslino, kad po įvykio Kauno ligoninėje tarnybinis patikrinimas buvo pradėtas. Tačiau vėliau sustabdytas, laukiant ikiteisminio tyrimo baigties, todėl T. M. leista dirbti toliau.

Marijampolės apskrities VPK atstovė tada patikslino ir, kad likusią balandžio 24-osios nakties dalį minėtas jos kolega, sulaikytas dėl smurto artimoje aplinkoje, praleido savo darbovietės laikino sulaikymo patalpoje, esant reikalui atstojančioje areštinę. O ikiteisminį tyrimą pradėję jo kolegos, panašu, kad patys jį ir atliks. Žinių, kad būtų sprendžiamas klausimas, kam šį tyrimą perduoti, pašnekovė teigė neturinti.

Asociatyvi E. Ovčarenko / BNS nuotr.

Po ekspertų išvados tyrimas perkvalifikuotas

Portalui kauno.diena.lt žiniomis, minėtas pakartotinis šio Marijampolės apskrities policijos pareigūno išpuolis buvo užregistruotas jau po raštiško jo sugyventinės kreipimosi į ikiteisminį tyrimą dėl jo išpuolio ligoninėje pradėjusius Kauno teisėsaugininkus. Septyniolika metų už T. M. jaunesnė jo draugė minėtame rašte Kauno policijai teigė, kad jokių pretenzijų jam neturi, nes jo grasinimai nebuvo realūs, ji jo nebijo ir net nori taikytis bei gyventi kartu.

Tą patį ji pakartojo ir per pakartotinę apklausą Kauno policijoje, į kurią buvo iškviesta po minėto raštiško kreipimosi į ją. Ir tai įvyko jau po balandžio 24-osios incidento, po kurio T. M. atžvilgiu buvo pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas.

Po tokių nukentėjusiosios žodžių ikiteisminis tyrimas dėl grasinimo nužudyti ar žmogaus terorizavimo, pradėtas po incidento ligoninėje, šią jo dalį nutraukiant, konstatavus, kad toks nusikaltimas nepadarytas, buvo perkvalifikuotas į neteisėtą disponavimą psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Įtarimas dėl to T. M. dar nepareikštas. Tačiau jau gautas ekspertų atsakymas, kad sulaikant tada T. M. ligoninėje, pas jį rastų keturių tablečių sudėtyje yra psichotropinių medžiagų, dėl ko jas galima įsigyti tik su gydytojo išrašytu receptu.

Scenarijus kartojasi?

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, šios tabletės tada pas T. M. rastos taip pat po jo sugyventinės teigimo, kad jis vartoja kažką nelegalaus. Tačiau tada T. M. dėl šio radinio neapklaustas, nes nuspręsta palaukti ekspertų išvadų. O šiems patvirtinus, kad rastų tablečių sudėtyje yra psichotropinių medžiagų, įtarimas dėl neteisėto disponavimo jomis T. M. nepareikštas iki šiol, nes jis vis dar turėjo nedarbingumą, kuris jam buvo išduotas prieš dvi dienas iki jo išpuolio ligoninėje.

Apie paslaptingą T. M. ligą šiandien užsiminė ir Marijampolės apskrities VPK atstovė, pranešusi portalui kauno.diena.lt, kad jis policijoje jau nedirba. Atsisveikino su tarnyba dėl sveikatos problemų. Tiksliau po minėto Kauno teisėsaugininkų sprendimo nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl jo išpuolio ligoninėje pristatė kolegoms medikų pažymą apie savo netinkamumą tarnybai. Ir kitą dieną šiuo pagrindu buvo iš jos atleistas.

Tačiau, anot Marijampolės apskrities VPK atstovės, joks sprendimas ikiteisminiame tyrime dėl balandžio 24-osios nakties įvykio, po kurio T.M. antrą kartą per pusantro mėnesio atsidūrė areštinėje, dar nepriimtas. Į klausimą, ar jame taip pat nėra gautas T. M. sugyventinės raštiškas kreipimasis dėl pretenzijų savo skriaudikui neturėjimo, pašnekovė neatsakė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
2021 09 23d. apie 14h 20min. J. Naujalio gatvėje Raudondvaryje, Kauno raj. mane, dėl neleistino lenkimo manevro ir chuliganiško vairavimo sustabdė korumpuotas policininkas Artūras Viržaitis, daviau tuomet korumpuotam policininkui Artūrui Viržaičiui 50 eurų kyšį ir jis mane paleido. Vėliau sužinojau, kad kartu su juo tarnybiniame auto buvo policininkė Ieva Čiupkevičiūtė, mačiau kaip su ja jis tą kyšį pasidalino. Va tokia Lietuvos policija.

Lauris.R

Lauris.R portretas
Koks ten policijos pareigūnas buvo ten parazituojantis darinys visus tokius reike šalinti nuo pareigų grasintojus ir uždėti gera baudą

Žiniuonė

  Žiniuonė portretas
Dabar , prasigers ši moteris juodai,.Gydyti mamą reikia.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių