Quantcast

Tėvą mirtinai sumušusiam šiauliečiui teismas skyrė 11 metų laisvės atėmimo

  • Teksto dydis:

Savo tėvą mirtinai sumušusiam vyrui Šiaulių apygardos teismas antradienį skyrė vienuolikos metų laisvės atėmimo bausmę.

Pasak teismo, 10 proc. darbingumą turėjęs K. S. buvo rastas nužudytas savo namuose Šiauliuose, Vytauto gatvėje, šių metų sausio 26-ąją. Teismo medicinos ekspertų teigimu, nužudytajam buvo suduoti mažiausiai 23 smūgiai į skirtingas kūno vietas, jam sulaužyti šonkauliai, stuburo slanksteliai, padaryti kiti sužalojimai.

Praėjus dviem dienoms po tragedijos į policijos nuovadą kartu su broliu atvyko 41-erių M. S., kuris prisipažino nužudęs savo tėvą. Ikiteisminio tyrimo metu jis teigė nužudymo naktį grįžęs namo iš naktinio klubo ir iškart nuėjęs miegoti, daugiau įvykio aplinkybių jis paaiškinti negalėjo, nes nusikaltimo metu buvo neblaivus.

Bylą išnagrinėjusi teisėjų kolegija lengvinančiomis aplinkybėmis pripažino tai, kad M. S. pats visiškai prisipažino padaręs sunkų nusikaltimą, padėjo jį išaiškinti, nes kitų tiesioginių įrodymų, patvirtinančių jo kaltę, byloje nėra.

Teisėjų teigimu, nėra jokių abejonių, kad vyras gailisi padaryto nusikaltimo, tai patvirtina tiek jo parodymai teisme, tiek elgesys viso proceso metu. Teigiamai įvertinta ir tai, kad M. S. pats atvyko į policijos komisariatą.

„Akivaizdu, kad atvykti į policiją ir prisipažinti apie savo įvykdytą nusikalstamą veiką (ypač apie tokią, kuri priskiriama labai sunkių nusikaltimų kategorijai, už kurios įvykdymą numatyta net laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmė), yra emociškai labai sunku, todėl toks kaltinamojo M. S. elgesys, padėjęs išaiškinti jo įvykdytą nusikalstamą veiką, negali likti neįvertintas“, – teigiama teismo pranešime.

Sunkinančiomis aplinkybėmis pripažinta tai, kad nusikaltimą vyras padarė būdamas neblaivus, taip pat tai, kad yra recidyvistas.

Visos šios aplinkybės lėmė tai, kad nuteistajam teismas skyrė didesnę nei minimalią, tačiau mažesnę nei vidutinę už tokį nusikaltimą numatomą bausmę.

Teismo skirta 11 metų laisvės atėmimo bausmė buvo subendrinta su pernai rugpjūtį Šiaulių apylinkės teismo M. S. skirta ir neatlikta šešių mėnesių laisvės atėmimo bausme, tad už grotų vyrui teks praleisti 11 metų ir šešis mėnesius.

Ši teismo nutartis yra neįsiteisėjusi ir gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių