Quantcast

Teismui perduota tadžikistaniečio byla: nelegaliai transportavo automobilius, klastojo numerius

  • Teksto dydis:

Marijampolės apylinkės prokuratūra teismui perdavė didelės apimties baudžiamąją bylą, kurioje trys asmenys kaltinami transporto priemonių identifikacinių numerių, jų dokumentų klastojimu, neteisėtu disponavimu suklastotais dokumentais bei piktnaudžiavimu tarnyba.

Bylos duomenimis, Tadžikistano pilietis R. S. Marijampolėje masiškai klastojo transporto priemonių identifikacinius numerius, tuomet organizavo netikrų registracijos liudijimų gamybą šiems automobiliams ir jų gabenimą geležinkeliu į Tadžikistaną.

Kaip pranešė prokuratūra, visa ši neteisėta veikla buvo vykdoma tam, kad senesnių metų gamybos automobilius būtų galima išgabenti kaip naujesnius, siekiant išvengti muito mokesčio įvežant juos į Tadžikistaną.

Kartu su šiuo kaltinamuoju veikusi vienos Marijampolės įmonės darbuotoja L. A. kaltinama transporto priemonių registracijos liudijimų klastojimu.

Trečias kaltinamasis A. G. dirba muitinės tarpininku vienoje Marijampolės įmonėje, užsiimančioje automobilių gabenimu geležinkeliais. Jis kaltinamas piktnaudžiavimu tarnyba bei disponavimu suklastotais dokumentais.

Tyrimo metu gauta duomenų, jog per įmonę, kurioje dirbo kaltinamas muitinės tarpininkas, geležinkeliu buvo išgabenami ir užsienyje pavogti automobiliai. A. G. kaltinamas tuo, jog suklastojęs transporto priemonių įsigijimo dokumentus, eksporto deklaracijose melagingai nurodydavo į Tadžikistaną eksportuojamų automobilių VIN numerius. Suklastotas eksporto deklaracijas jis pateikdavo muitinei ir taip padėdavo asmenims, ketinusiems iš Lietuvos išvežti nusikalstamu būdu įgytus automobilius.

Ikiteisminis tyrimas šioje byloje buvo pradėtas 2020 metų sausio mėnesį, kai įvairiose Marijampolės miesto vietose buvo surasta apie 100 automobilių su suklastotais identifikaciniais numeriais ir didelis kiekis padirbtų transporto priemonių liudijimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Adva"kotas \\\\\\.../////

Adva"kotas  \\\\\\...///// portretas
Jei milijoną nu-iso tai LT "teismas" išteisins.____Kaip ten su E'lygio Masiuliu?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių