Quantcast

Teismui perduota sisteminės korupcijos „Panevėžio melioracijos“ įmonėje byla

  • Teksto dydis:

Prieš teismą stos kaltinamieji dėl sisteminės korupcijos „Panevėžio melioracijos“ įmonėje, antradienį pranešė prokuratūra.

Didelės apimties baudžiamojo byloje kaltinimai pateikti juridiniam asmeniui – įmonei „Panevėžio melioracija“ ir dar penkiems asmenims.

Viešųjų pirkimų tarnyba nustatė, kad daugiau nei 2 mln. eurų buvo panaudoti, pažeidžiant viešuosius pirkimų aktus. Konkurencijos taryba, atlikusi tyrimą, už Konkurencijos įstatymo pažeidimą kelioms įmonėms skyrė baudų už beveik 978 tūkst. eurų, iš jų „Panevėžio melioracijai“ – beveik 210 tūkst.eurų baudą.

Vienas iš dviejų pagrindinių „Panevėžio melioracijos“ akcininkų yra Panevėžio rajono meras „valstietis“ Povilas Žagunis, kuris kartu su giminaičiu valdo 80 proc. bendrovės akcijų.

Meras taip pat buvo tapęs įtariamuoju šioje byloje, tačiau kaltinimai jam buvo panaikinti šių metų liepą.

„Panevėžio melioracija“ ir dviem šios bendrovės vadovams V. B. ir N. Ž. pateikti kaltinimai dėl padėjimo piktnaudžiauti. Panevėžio rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriaus vyriausiajam specialistui A. B. ir buvusiam šio skyriaus vyriausiajam specialistui A. Dz. pateikti kaltinimai dėl piktnaudžiavimo ir dokumentų suklastojimo, Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyriausiajai specialistei R. Č. – dėl piktnaudžiavimo.

BNS žiniomis, kaltinami „Panevėžio melioracijos“ vadovai yra gamybinio skyriaus vadovas Vidmantas Bernatavičius ir bendrovės akcininkas, mero sūnėnas Nerijus Žagunis. Taip pat kaltinimai pateikti Antanui Berežanskiui, Algiui Dzikui ir Raimondai Čereškienei.

STT ikiteisminio tyrimo metu surinktą ir išanalizuotą informaciją perdavė Viešųjų pirkimų tarnybai ir Konkurencijos tarybai.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Panevėžio rajono savivaldybėje kai kurie viešieji pirkimai, susiję su melioracijos, kelių ir gatvių priežiūros, rekonstrukcijos ir projektavimo darbais, buvo organizuojami neskaidriai.

Buvo neteisėtai sudarytos išskirtinės sąlygos bendrovei „Panevėžio melioracija“ dalyvauti pirkimuose ir juos laimėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių