Quantcast

Teismui perduota byla dėl Marijampolėje aptikto 3,5 mln. eurų cigarečių krovinio

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras teismui su baudžiamuoju įsakymu perdavė bylą dėl daugiau nei 3,5 mln. eurų vertės cigarečių krovinio.

Bylos duomenimis, spalio 14 dieną kaltinamasis D. B. Marijampolėje, prie geležinkelio vagonų iškrovimo atšakos, įgijo beveik 1 mln. kontrabandinių cigarečių pakelių su Baltarusijos banderolėmis.

Kaip skelbia prokuratūra, šių kontrabandinių cigarečių vertė, įskaitant privalomus sumokėti mokesčius yra daugiau nei 3,5 mln. eurų.

D. B. buvo sulaikytas Marijampolės policijos pareigūnų, kai cigarečių įsigijimo vietoje organizavo jų pakrovimą bei išvežimą. 

Byloje kaltinamai pareikšti ir G. E., jis iš D. B. ketino paimti 25 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių su Baltarusijos banderolėmis, jų vertė yra daugiau nei 93 tūkst. eurų.

Lietuvos policijos nuotr.

Asmuo šios nusikalstamos veikos nebaigė, nes taip pat buvo sulaikytas Marijampolės policijos pareigūnų, kraunat cigaretes į sunkvežimį.

D. G. pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, G. E. – dėl pasikėsinimo tokiai pačiai nusikalstamai veikai.

Tyrimui vadovavęs prokuroras teismo prašo abiem kaltinamiesiems paskirti pinigines baudas: D. G. – 14 tūkst. eurų, G. E. – 10 tūkst. eurų baudą, taip pat iš abiejų konfiskuoti pusę krovininio automobilio bei puspriekabės atitinkančios vertės sumą – beveik po 13 000 eurų iš kiekvieno, o visas paimtas cigaretes – sunaikinti.

Lietuvos policijos nuotr.

Byla perduota Kauno apygardos teismui.

Ikiteisminį tyrimą atliko Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Suvalkas

Suvalkas portretas
Prokurora kartu su jeis sodint reikia,tas pateptas neblogai jau matosi

teisėsaugos juokdariai

teisėsaugos juokdariai portretas
o kiek jis tokiu kroviniu prastumė ,jam ant tos jusu baudelės nusišikt ir ant jusų taip pat,susimokės ir vėl pirmyn...

.

. portretas
Gaudyt ir baust reikėtų ne tiekėjus, o gamintojus (nelegaliuose fabrikuose) ir tos smarvės čiulpėjus.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių