Quantcast

Teismo kirtis veisėjai iš Tauragės: konfiskavo šunis ir patvirtino skirtą baudą

  • Teksto dydis:

Tauragės apylinkės teismas antradienį kalta dėl žiauraus elgesio su gyvūnais ir jų kankinimo pripažino veisėją, konfiskavo iš jos dvylika šunų ir patvirtino jai anksčiau skirtą 500 eurų baudą.

Kaip pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), teismas patvirtino, kad inspektorių vertinimas dėl patikrinimo metu nustatytų pažeidimų, kuriais veisėja pažeidė ne tik gyvūnų gerovės reikalavimus, bet ir gyvūnų veisėjams taikomus veterinarijos reikalavimus, buvo teisingas ir pagrįstas.

Pažeidimus VMVT Tauragės departamento pareigūnai nustatė pernai rugsėjį atlikto neplaninio patikrinimo metu, po to, kai apie pažeidžiamas gyvūnų gerovės sąlygas jiems pranešė savanoriai.

Tauragėje, Gaurės gatvėje, įkurtoje veisykloje pareigūnai rado du jorkšyro terjerus ir penkis taksus bei vieną, panašų į taksų veislės, šuniuką. Dalis jų netinkamomis sąlygomis buvo laikomi gyvenamajame pastate.

Taip pat patalpose buvo rastos penkios škotų nulėpausių veislės katės ir viena šios veislės jauniklė.

Dar keturis taksų veislės mišrūnus šuniukas VMVT specialistai rado paslėptus pas veisėjos pažįstamus Tauragės rajono Ąžuolynės kaime.

„Pas šią veisėją augintiniai buvo laikomi kenksmingomis jų sveikatai sąlygomis, tuštinimosi vietos nebuvo laiku valomos, o nesant ventiliacijai, gyvūnai buvo priversti kentėti nuolatinį akių ir kvėpavimo takų gleivinės dirginimą, kelias paras buvo netgi be maisto ir vandens“, – rašoma tarnybos pranešime.

Patalpose Gaurės gatvėje taip pat buvo rasta daug skirtingų medikamentų, tarp jų buvo ir leidžiamų vaistų, nuo kurių augintiniai galėjo apsinuodyti ir nugaišti, tačiau sergantiems augintiniams nebuvo suteikta veterinarinė pagalba.

„Laikytiems 12 gyvūnų nustatyti vienokie ar kitokie sveikatos sutrikimai – nuo akių iki kvėpavimo takų uždegimų, deformuotų kojų sąnarių, kai kuriems dėl sąlygų laisvai prieiti prie vandens atsigerti nebuvimo pasireiškė dehidratacija ir dėl to grėsė žūtis“, –  teigia VMVT.

Anot tarnybos, kelis šunys ir katės buvo laikomi netinkamo dydžio narvuose, o aptvaruose ir laisvai laikytiems gyvūnams teko gulėti ant išmatomis padengtų grindų arba šiukšlių, jiems nebuvo įrengta jokių tinkamų poilsio vietų – gultų.

„Teismas byloje įvertino, kad net ir gavusi progą pasitaisyti ir pagerinti gyvūnų laikymo sąlygas, laikytoja to nepadarė. Byloje konstatuota, kad po pakartotinio neplaninio patikrinimo VMVT Tauragės departamento surašytame protokole užfiksuotos visos esminės padaryto administracinio nusižengimo aplinkybės, o augintinių savininkė neabejotinai atliko veiksmus, kurie priskirtini žiauriam elgesiui su gyvūnais, jų kankinimui, dėl ko gyvūnams grėsė žūtis“, –  pabrėžė maisto ir veterinarijos specialistai.

Teismo sprendimu, patikrinimo metu paimti gyvūnai veisėjai nebus sugrąžinti, ji įpareigota ir sumokėti tuomet jai paskirtą 500 eurų baudą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių