Quantcast

Teismas: R. Žemaitaičio paskelbta informacija apie I. Makaraitytę žemina jos orumą

Klaipėdos apylinkės teismas antradienį nutarė, kad parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio paskleista informacija apie žurnalistę Indrę Makaraitytę žemina jos garbę ir orumą.

Teismo sprendimu, Seimo narys įpareigotas panaikinti „Facebook“ paskelbtą įrašą.

Kaip nurodoma teismo nutartyje, R. Žemaitaičio 2023 m. birželį „Facebook“ paskelbtas įrašas apie I. Makaraitytę, kuriame Seimo narys žurnalistę vadina „propagandiste“, rašo, kad ji skleidžia nacistines ir antisemitines kalbas, kaltina ją žurnalo „Atgimimas“ atėmimu iš Nepriklausomybės akto signataro Romualdo Ozolo, žemina I. Makaraitytės garbę ir orumą.

Teismas civilinėje byloje visiškai tenkino žurnalistės ieškinį, nutarė įpareigoti R. Žemaitaitį ne vėliau kaip per 14 dienų nuo teismo sprendimo įsiteisėjimo dienos pašalinti minėtą įrašą iš savo paskyros socialiniame tinkle „Facebook“.

Taip pat teismas nutarė iš R. Žemaitaičio priteisti 3243 eurus bylinėjimosi išlaidų I. Makaraitytei.

Teismo vertinimu, R. Žemaitaičio įrašo teiginiai neabejotinai suponuoja Lietuvos gyventojų, kaip demokratinės valstybės visuomenės, neigiamą požiūrį į I. Makaraitytę ne tik kaip fizinį asmenį, tačiau kaip ir į didžiajai visuomenės daliai žinomą LRT žurnalistę.

„Atsižvelgiant į tai, kad ieškovės (I. Makaraitytės – ELTA), kaip žurnalistės, profesinės veiklos tikslas yra stiprinti Lietuvos nepriklausomybę ir demokratiją, o atsakovo (R. Žemaitaičio – ELTA) įraše neatitinkantys tikrovės teiginiai ieškovės atžvilgiu yra kardinaliai priešingi demokratinės valstybės principams, neabejotinai tokie atsakovo teiginiai diskredituoja ieškovės profesinę veiklą ir menkina ieškovės, kaip žurnalistės, reputaciją ir mažina visuomenės pasitikėjimą ja. Akivaizdu, jog atsakovo įrašo turinio informacija tiek įstatymų, tiek moralės prasme yra neigiama ir bet kuris vidutinis asmuo nenorėtų būti tapatinamas su tokio pobūdžio asmeninėmis savybėmis, veiksmais ir įsitikinimais“, – teigiama teismo nutartyje.

R. Žemaitaitis su I. Makaraitytės ieškiniu dėl garbės ir orumo įžeidimo nesutiko.

Šis Klaipėdos apylinkės teismo sprendimas dar neįsigaliojo, jis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

ELTA primena, kad Seimo narys R. Žemaitaitis jau yra patyręs pralaimėjimą panašaus pobūdžio byloje. Praėjusių metų gruodį Klaipėdos apylinkės teismas nutarė, kad parlamentaro paskleista informacija apie visuomenininką Andrių Tapiną ir jo įkurtą viešąją įstaigą „Laisvės TV“ neatitinka tikrovės, žemina garbę ir orumą.

Teismas įpareigojo politiką ištrinti socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtą informaciją. Taip pat teismo sprendimu iš R. Žemaitaičio A. Tapinui priteista 2 tūkst. eurų, o „Laisvės TV“ – 1 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimo. Be to, iš politiko priteista 7,2 tūkst. eurų bylinėjimosi išlaidų.

Į teismą su ieškiniu visuomenininkas A. Tapinas ir jo įkurta viešoji įstaiga „Laisvės TV“ kreipėsi dėl R. Žemaitaičio skelbtos informacijos apie „Laisvės TV“, A. Tapino organizuotas paramos akcijas Ukrainai (pareiškimai apie pinigų rinkimų kovinio drono „Bayraktar“ pirkimą, A. Tapino neva praloštus pinigus ir pan.).

R. Žemaitaitis teigė nesutinkantis su šiuo teismo sprendimu, kuris dar nėra įsigaliojęs, politikas tikino jį skųsiąs apeliacine tvarka.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu a kurgi

Nu a kurgi  portretas
Dingo pedofilas žaliais akinių rėmeliais bartoševičius slepiamas kur paslėpėt meslitinį kuilį bartoševičių. A konservatoriai subines surauke tylit. Na kur uždarę laikot ta pedą. Atsakykit konservatoriai subines surauke tylit.

Scorpion

Scorpion  portretas
Kad tik nenužemėtų panelės M, orumas

Aš portretas
Ei ponas Klaipėdos gėda,pasilik savo nuomonę sau,o ne visų klaipėdiečių vardu sapaliok.O jegu tau ant sofos negerai smirda čias kojas ištempus laikyt,patariu higienos atžvilgiu,lyst po sofa.Kol tu pasieksi Žemaitaičio lygį,pačiam reikės nd vieną pampersą pasikeist...
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių