Quantcast

Teismas nelegalių rūkalų turėjusį rokiškėną nuteisė dėl neteisėto praturtėjimo

  • Teksto dydis:

Teismas Rokiškio gyventoją nuteisė dėl neteisėto praturtėjimo ir konfiskavo per kratą rastą 354 tūkst. eurų turtą, pirmadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Lietuvos apeliacinis teismas patenkino prokurorų skundą ir pakeitė gegužę priimtą pirmosios instancijos teismo sprendimo dalį, kuria vyras buvo išteisintas dėl neteisėto praturtėjimo.

Teismas taip pat A. V. skyrė beveik 17 tūkst. eurų baudą.

Kaip skelbia prokuratūra, rokiškėnas buvo įsigijęs ir neteisėtai laikė daugiau nei 9 tūkst. pakelių cigarečių be lietuviškų banderolių. Jų rinkos vertė – 21,5 tūkst. eurų. Už disponavimą kontrabandinėmis cigaretėmis pirmos instancijos teismas jam skyrė 9415 eurų dydžio baudą.

Atliekant ikiteisminį tyrimą per kratą A. V. namuose įrengtame seife rasti ir beveik 355 tūkst. eurų.

Nuteistasis pripažino, kad namuose rastos cigaretės be lietuviškų banderolių priklauso jam, tačiau, pasak prokurorų, negalėjo logiškai paaiškinti, kam jam reikėjo tokio didelio kiekio rūkalų. Vyras tvirtino, kad cigaretės buvo skirtos atsidėkoti darbininkams, padėjusiems bulviakasyje.

Prokuroro teigimu, policijos pareigūnų parodymai, per kratą rasti užrašai ir kratos protokolai patvirtina, kad A. V. Rokiškyje vertėsi neteisėta cigarečių prekyba.

Be kita ko, prokurorai atkreipė dėmesį, kad teismas nebuvo įvertinęs keturių ankstesnių nuosprendžių ir baudžiamųjų įsakymų 2000–2009 metais, kuriais A. V. pripažintas kaltu dėl neteisėto etilo alkoholio skiedinių laikymo, taip pat ir fakto, jog nuo 2005-ųjų vyras nedirbo ir neturėjo legalių pajamų.

Per kratą rastus 355 tūkst. eurų nuteistasis teigė pasiskolinęs iš trijų asmenų ir ketinęs su sūnumi kurti verslą, pateikė tai patvirtinančius paskolos raštelius bei vekselį. Prokurorai įvertino, kad vienas įvardytų skolintojų be garantijų paskolino savo metinio uždarbio dydžio sumą, kitas 50 tūkst. skolinęs asmuo pats buvo negrąžinęs 172 tūkst. eurų, o trečiasis, 50 tūkst. paskolą suteikęs buvęs A. V. bendradarbis su pastaruoju nebendravo dešimtmetį ir nesidomėjo, kam reikalingi pinigai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

antanas

antanas portretas
barzda gaidys ,kiek jis pridaves zoniu, taip jam ir reikia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių